ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΠΕΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Έτοιμος και με "κλειστά χαρτιά" ο Κων. Τζανακούλης

* «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το έργο της δημοτικής αρχής» τόνισε ο πρώην δήμαρχος, τηρώντας επίσης αποστάσεις λέγοντας ότι «δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση»

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2018 15:54

«Είμαστε σε μια περίοδο που αναμένονται ανακοινώσεις για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στις οποίες φαίνεται ότι θα αλλάξουν αρκετά πράγματα. Όταν και εφόσον ανακοινωθούν αυτές οι αλλαγές, αμέσως θα πάρουμε θέση και θα δρομολογήσουμε τις ενέργειες για το τι θα κάνει η μεγάλη και ιστορική παράταξή μας» τόνισε χθες ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κων. Τζανακούλης.

Μιλώντας στην εκδήλωση κοπής πίτας της δημοτικής παράταξης που ηγείται, ο κ. Τζανακούλης ουσιαστικά απέφυγε να αποσαφηνίσει τη θέση του για το μέλλον της παράταξης και ειδικότερα για τη διαδοχή του. Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις του, διευκρινίζει πως δεν θα κατέλθει εκ νέου στις δημοτικές εκλογές επιλέγοντας τον πολιτικό στίβο και δη τις εθνικές εκλογές.

Απόφαση που παρατείνει την αγωνία όχι τόσο στην παράταξή του με δεδομένο το ενδιαφέρον στελεχών για τη διάδοχη κατάσταση όσο στον χώρο της κεντροδεξιάς που σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, εκπροσωπείται από τρεις παρατάξεις οι οποίες προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Όταν ήδη έχουν ξεκινήσει διεργασίες για τη δημιουργία «ενιαίου πόλου», με απώτερο σκοπό την «κοινή κάθοδο» απέναντι στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λάρισας, Απ. Καλογιάννη.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει την πολιτική βούληση οι επόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεξαχθούν με απλή αναλογική, ενώ η ημερομηνία των εκλογών φαίνεται πως μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2019. Διαστάσεις ωστόσο που μέχρι σήμερα παραμένουν σε επίπεδο εξαγγελιών και στην οριστικοποίηση αυτών των προθέσεων είναι που παραπέμπει ο κ. Τζανακούλης.

«ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ»

Στη χθεσινή εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», ο κ. Τζανακούλης αφού επισήμανε ότι η παράταξη κόβει την πίτα της για 20ή χρονιά, πράγμα «πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και ειδικά για τους μεγάλους δήμους», όπως είπε, επισήμανε την απουσία εκείνων που «άλλαξαν» παράταξη.

Λέγοντας ότι «είμαστε όλοι εδώ εκτός από εκείνους που παρότι ευνοήθηκαν τα μέγιστα για δικούς τους λόγους άλλαξαν παράταξη. Είπαμε και άλλη φορά ότι η αχαριστία έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε μεγαλόψυχοι και το δείχνουμε κάθε μέρα. Εμείς διδάξαμε πολιτικό πολιτισμό και ως δημοτική αρχή και διδάσκουμε και ως αντιπολίτευση.

Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό των δημοτών. Θέλω να θυμίσω ότι στα 16 χρόνια της διοίκησής μας επενδύθηκαν σε έργα, δομές και υποδομές στον Δήμο Λαρισαίων σχεδόν 500 εκατ. ευρώ. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας έστω και κακοπροαίρετος αυτά που έχουν γίνει επί των ημερών μας. Αρκεί να προσέξει κανένας ότι η νυν δημοτική αρχή και σήμερα ακόμη, 3 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, εγκαινιάζει δικά μας έργα που είτε δεν είχαν ολοκληρωθεί είτε δεν είχαν εγκαινιαστεί».

ΚΡΙΤΙΚΗ

Για να προσθέσει πως «δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής και το λέμε με κάθε ευκαιρία όχι για αντιπολιτευτικούς λόγους αλλά γιατί έτσι είναι.

Διότι αν αυτή η δημοτική αρχή δεχόταν αυτά που εμείς είχαμε υποστεί από την αντιπολίτευση στα 16 χρόνια δεν ξέρω τι θα γινόταν, με κάθε ευκαιρία δείχνει ότι δεν αντέχει την κριτική ακόμη και όταν αυτή είναι εποικοδομητική.

Εμείς δεχτήκαμε τέτοια κατασυκοφάντηση και ειδικά εγώ προσωπικά σε τέτοιον βαθμό που δεν έχει προηγούμενο, τόσα ψέματα και συκοφαντίες που ειπώθηκαν χρήζουν ειδικής αναφοράς και κάποιους θα έπρεπε ακόμα να τους τρέχω στα δικαστήρια όπως κάνανε και αυτοί και δεν σταμάτησαν ποτέ έστω και αν έσπαζαν τα μούτρα τους. Αλλά με γκαιμπελίσκους και ανθρωπάκια μάλλον δεν αξίζει να ασχολείσαι».

Με τον κ. Τζανακούλη να σημειώνει ότι «είμαστε σε μια περίοδο που αναμένοντας τις ανακοινώσεις για τις επόμενες εκλογές, εννοώ τις δημοτικές, αφού φαίνεται ότι θ' αλλάξουν αρκετά δεν είπαμε ακόμα τίποτα για το τι μέλλει να γίνει. Όταν και εφόσον ανακοινωθούν, αμέσως θα πάρουμε θέση και θα δρομολογήσουμε τις ενέργειες για το τι θα κάνει η μεγάλη και ιστορική παράταξή μας και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σύντομα».

Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λάρισας, αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός, οι αντιπεριφερειάρχες Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος και Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Χρ. Καπετάνος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας της ΝΔ Ηρ. Γερογιώκας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαρ. Ξηρομερίτης, δημοτικοί σύμβουλοι δήμων του νομού, επιχειρηματίες αλλά και εκατοντάδες Λαρισαίοι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass