ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Εκδήλωση στη Λάρισα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

*Ομιλητής ο γραμματέας της οργάνωσης Ν. Αμπατιέλος

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 15:56

«Ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η οργάνωσή μας», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, στις 24 Φεβρουαρίου στη Λάρισα, Σάββατο ώρα 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής-κτίριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο «Ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα». Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση που διακινείται από τις οργανώσεις της ΚΝΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ερχόμαστε από πολύ μακριά… Η ΚΝΕ ιδρύθηκε το 1968, μέσα στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας. Σε συνθήκες παρανομίας και διώξεων έδρασε ανυποχώρητα για τα συμφέροντα της νεολαίας, πρωτοστάτησε στην αντιδικτατορική πάλη και στον ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας. Αποτελεί συνεχιστή της ΟΚΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας), της πρώτης οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΕ, που έδρασε στα χρόνια του Μεσοπολέμου μέχρι το 1943 και της ΕΠΟΝ μετέπειτα που έδρασε την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης, της Δημοκρατικής Νεολαίας, νεολαίας του ΔΣΕ, της αγωνιστικής δράσης των νεολαίων κομμουνιστών κάτω από άλλες συνθήκες, σε μαζικές πολιτικές οργανώσεις, όπως η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.

Το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ το 1976 επιβεβαίωσε πανηγυρικά την απόφαση του Πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ για την ίδρυσή της. Η ΚΝΕ είναι η επαναστατική οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ. Μέχρι σήμερα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της πάλης της νεολαίας, αποτελεί το πιο πρωτοπόρο τμήμα της. Ο Γιάννης Ρίτσος έγραφε για τους Κνίτες και τις Κνίτισσες ότι «Τραβάμε πολύ μακριά...».

Με αισιοδοξία λοιπόν βαδίζουμε φέτος στα 50χρονα της ΚΝΕ και στα 100χρονα του ΚΚΕ, σε αυτόν τον μεγάλο εορτασμό για τον λαό και τη νεολαία. Η πείρα και τα συμπεράσματα αυτής της πορείας αποτελούν στις μέρες μας οδηγό δράσης. Αντλούμε δύναμη από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, οργανώνουμε την πάλη σήμερα, που όλα κινούνται βασανιστικά αργά, που φαίνεται ότι τίποτα δεν αλλάζει, εμείς αντλούμε δύναμη, δηλαδή γνώση, αντοχή, τόλμη από όλη την ιστορική διαδρομή. Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της επαναστατικής. Με στέρεη πεποίθηση ότι θα ’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Έλα μαζί μας στον Αγώνα. Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Παλεύουμε γι’ αυτό που σήμερα μπορεί να φαντάζει αδύνατο. Για μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Παλεύουμε για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού. Για την κοινωνία που ο λαός, με την πραγματική εξουσία στα χέρια του, θα σχεδιάζει την οικονομία με σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, είναι δυνατό και αναγκαίο. Έλα μαζί μας. Οργανώσου στην ΚΝΕ. Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι τι λένε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Οι ιδέες μας είναι ανίκητες γιατί είναι αληθινές γι’ αυτό και το κόμμα και η ΚΝΕ «κουβαλάνε στην πλάτη» τόσα χρόνια ζωής και δράσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass