ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΤ. ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Αναγκαία η ενότητα για τον Ελληνισμό

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 15:26

Με το βλέμμα στραμμένο στη δοκιμαζόμενη ιδιαίτερή τους πατρίδα και με θερμές ευχές για υγεία και μακροημέρευση, πραγματοποιήθηκε προχθές σε αίθουσα του ξενοδοχείου «DINANI» παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού και των μελών και φίλων του Συλλόγου, μέσα σε ιδιαίτερα ευχάριστο-εορταστικό κλίμα η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη ο οποίος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αυγουστίνο Αυγουστή, ο οποίος πλαισιωμένος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για ευλογημένη χρονιά με αγάπη Χριστού, ο κ. Αυγουστή έκανε ένα μικρό απολογισμό της πολύ πλούσιας από κάθε άποψη περασμένης χρονιάς και της γενικότερα επιτυχημένης δράσης του Συλλόγου, που με το έργο που παράγει (παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως έλλειψη ιδιόκτητης στέγης που δυσκολεύει γενικά τη λειτουργία του και την απρόσκοπτη λειτουργία του χορευτικού, ελάχιστοι οικονομικοί πόροι, κ.ά), καταφέρνει να προβάλει πολύ πέρα από τα όρια του νομού μας την Κύπρο με κύριους άξονες προβολής το πολιτικό της πρόβλημα, τα ήθη και τα έθιμα και την πολιτισμική της κληρονομιά. Μια κληρονομιά απόλυτα συνυφασμένη με την πολιτιστική κληρονομιά του Ελλαδικού χώρου.

Έκανε ακόμη αναφορά στην κοινή δύσκολη πορεία της Κύπρου και της Ελλάδας, στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή του Αιγαίου και της Α.Ο.Ζ. Κύπρου και Ελλάδας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μορφή λύσης που επιδιώκεται, η οποία απαραίτητα πρέπει να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Σε μια ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία όπου θα εφαρμόζονται οι ευρωπαϊκοί νόμοι σε όλη την επικράτειά της. Έκανε ακόμη αναφορά στην ενότητα και τον πατριωτικό πνεύμα που πρέπει να διακατέχει ολόκληρο τον Ελληνισμό στο θέμα της διαμάχης με τα Σκόπια λέγοντας: «Όποιος προσβλέπει στην Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω του τους αλυτρωτισμούς... Ας κατεβάσουν λοιπόν πρώτα τα παλιόπανα που κρέμασαν παντού και τα ονόμασαν σημαία της Μακεδονίας! Ας αποσύρουν τις ηλιθιότητες περί μακεδονικού έθνους ... Ας αλλάξουν όλες τις ελληνικές ονομασίες που έδωσαν στους δρόμους και στις πλατείες τους... Ας κατεβάσουν τα δικά μας αγάλματα και μετά να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων … Ποιος λαός στον κόσμο ανέχτηκε ποτέ να του κλέβουν την πολιτιστική του κληρονομιά και την ιστορία του; Ας μην είμαστε εμείς οι πρώτοι λοιπόν…".

Τέλος αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες του ΄74 και ευχαρίστησε όλους όσους τους Ελλαδίτες που βρέθηκαν να υπερασπίζονται την Κύπρο εκείνο το μαύρο καλοκαίρι. Ελλάδα και Κύπρος, είπε ακόμη, είναι καταδικασμένες να πορεύονται μαζί σε μια κοινή πορεία, αφού κοινές είναι οι καταβολές και οι αγώνες από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα.

Κλείνοντας, ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου και τη λειτουργία σε τακτική βάση χορευτικού συγκροτήματος υπό την καθοδήγηση της κ. Χάιδως Τζάνη, απευθύνοντας ταυτόχρονα πρόσκληση σε όλους να πυκνώσουν τις τάξεις του.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Μιλτιάδης Σπύρος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Νίκος Παπαδόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Απόστολος Μπέμπης, εκ μέρους του δημάρχου ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος και ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος υπηρέτησε για δύο χρόνια ως επιτελάρχης Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (Γ.Ε.Ε.Φ.) στην Κύπρο. Όλοι τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη δράση του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας και υποσχέθηκαν να ενώσουν δυνάμεις στην προσπάθεια για εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο Κυπριακό. Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο κ. Ζερβάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παραμονή του και τη φιλοξενία της οποίας έτυχε στη Μεγαλόνησο. Έκανε ακόμη αναφορά στην Ελληνική καταγωγή των Κυπρίων οι οποίοι πάντα αγωνιούν και νοιάζονται για το μέλλον της Ελλάδας την οποία θεωρούν και δική τους πατρίδα.

Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη το παρών: Εκπρόσωπος του υφυπουργού Γεωργίας κ Βασ. Κόκκαλη, εκπρόσωπος της βουλευτού κυρίας Άννας Βαγενά, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Δημ. Γατσονιάς εκπρόσωπος του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (Α.Τ.Α), εκπρόσωπος του Διοικητού Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων (Σ.Μ.Υ.), η πολιτευτής Κατερίνα Ζαχείλα, ο κ. Ευάγγελος Διανελλάκης εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων αξιωματικών Λάρισας, η κυρία Λένα Λιάγκουρα εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, οι πολεμιστές Κύπρου Βασίλειος Κουτσαντάς, Ευάγγελος Διβράμης, Λάμπρος Πλίτσης, Κώστας Ρουμελιώτης και Κώστας Σαμαντζής, ο πρόεδρος κοινότητας Γερακαρίου κ. Γεώργιος Μπακάκης, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πελοποννησίων Λάρισας, ο κ. Γιώργος Καρύδης, εκ μέρους του Συλλόγου Μικρασιατών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Νίκος Γιατρουδάκης, η χοροδιδάσκαλος κα Χάιδω Τζάνη μαζί με τα μέλη του χορευτικού μας, κ.ά. Συγκινητική ήταν η παρουσία των μελών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και των φοιτητών μας. Βασίλεψε η μικρή Ιόλη Μιλτιάδη. Το δώρο ήταν μια ασημένια εικόνα του Αγίου Βασιλείου.

         

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass