Ζητούν δίκαιη αξιολόγηση στην Υγεία

• Μέλη της ΔΑΚΕ ΓΝΛ που συναντήθηκαν με Χαρακόπουλο - Κέλλα

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2018 17:44

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του τόπου, δίνει σεμινάρια στην τακτική τού ‘’όλα βαίνουν καλώς’’ και του ότι ‘‘για όλα φταίνε οι προηγούμενοι’’.

Η πραγματικότητα, όμως, που βιώνει τόσο ο απλός πολίτης όσο και ο εργαζόμενος στα νοσοκομεία της χώρας, αποδεικνύει ότι προβλήματα υπάρχουν πολλά. Όσο κρύπτονται κάτω από το χαλί, η διόγκωσή τους είναι αναπόφευκτη και η επίλυσή τους δυσχερέστερη. Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η ανέξοδη ρητορική των κυβερνώντων δεν έλυσε ούτε καθημερινά ούτε χρόνια προβλήματα στον χώρο της Υγείας. Και αυτό φαίνεται κάθε μέρα στα νοσοκομεία μας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά από συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελούμενη από την κ. Έφη Χύτα και τους κ. Χρήστο Μπιτούλα και Γρηγόρη Γρηγοριάδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εργαζόμενοι ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους, λόγω των προβλημάτων που συνεχίζουν να οξύνονται αντί να επιλύονται. Ειδικότερα, συζητήθηκαν: Η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με προσωπικό (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και προσωπικό καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης). Ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση εξοπλισμού (ιατρικού τεχνολογικού και συστημάτων θέρμανσης-ψύξης). Η μείωση της χρηματοδότησης στο νοσοκομείο και η επιστροφή κλινικών στο νοσοκομείο, που παρότι βρίσκεται στον ιστό της πόλης, αποψιλώνεται σταδιακά.

 

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ...
Επιπροσθέτως, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ τόνισαν τη σημασία της δίκαιης αξιολόγησης για όλους τους εργαζόμενους, γεγονός που δεν εξασφαλίζεται με την τροπολογία Γεροβασίλη. Εστίασαν στην ανάγκη παύσης των αναξιοκρατικών μετακινήσεων – τοποθετήσεων εργαζομένων και την αξιοκρατική τοποθέτηση διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων.
Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το πέρας της ενημέρωσης επισήμανε ότι «τα προβλήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία τους και συνεπώς στις υπηρεσίες προς στον πολίτη. Για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια επίλυσή τους πρέπει να εδράζεται πρωτίστως στην αξιοκρατία και στη δίκαιη αξιολόγηση».

 

ΚΑΙ ΜΕ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ
Η αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ συναντήθηκε και με τον Χρ. Κέλλα. Αμέσως μετά τη σχετική ενημέρωσή του απ’ τους γαλάζιους συνδικαλιστές ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ δήλωσε:
«Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες του ΕΣΥ, δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν το σύστημα παροχής υγείας της χώρας όρθιο.
Με αυτοθυσία και υψηλή αίσθηση καθήκοντος, παρά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πολυεπίπεδη κρίση, αποδεικνύουν έμπρακτα, καθημερινά, πως βάζουν πάνω απ’ όλα την αποστολή τους προς τον άνθρωπο.
Η επίσημη πολιτεία λοιπόν,οφείλει να αναγνωρίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και να διασφαλίσει την εφαρμογή και τήρηση του νόμου στις διαδικασίες αξιολόγησής τους, για τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης.
Απόλυτος σεβασμός και εκτίμηση στο έργο του Έλληνα νοσηλευτή».
Παράλληλα ο κ. Κέλλας, αφού συνεχάρη τα μέλη της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για τη γενικότερη παρουσία και δράση τους, επισήμανε την άριστη συνεργασία που είχαν κατά την περίοδο που ο Λαρισαίος πολιτικός διετέλεσε τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίζοντας συγχρόνως το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass