Μεγάλη κίνηση, μικρός τζίρος στην αγορά

* "Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για ευκαιρίες", λέει στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του Ε.Σ.Λ.

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2018 22:14

Πρώτη Κυριακή χθες, λειτουργίας της εμπορικής αγοράς της Λάρισας, εν μέσω εκπτώσεων, με τις τιμές των προϊόντων στα καταστήματά της, να κυμαίνονται τουλάχιστον κάτω από το 50% του αρχικού κόστους τους και η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού ήταν μεγάλη.

Η κίνηση βέβαια, παρατηρήθηκε στο στενό πλαίσιο των κεντρικών εμπορικών δρόμων και πεζοδρόμων της πόλης, καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ περιφερειακά αυτού καθώς και στις συνοικίες, ελάχιστοι ήταν οι έμποροι που ανταποκρίθηκαν και άνοιξαν τις πόρτες των επιχειρήσεών τους.

«Διερευνητική και συγκρατημένη», χαρακτήρισε τη χθεσινή κίνηση των καταναλωτών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ήταν αναμενόμενο, καθώς προηγήθηκε μια πολύ καλή εμπορική περίοδος μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου οι καταναλωτές, ενίσχυσαν την αγορά της Λάρισας και έδωσαν «πνοή» στα καταστήματά της.

«Δεν είχαμε στα ταμεία μας τον τζίρο που παρατηρήθηκε τις Κυριακές των γιορτών, παρόλο που διανύουμε περίοδο εκπτώσεων, αλλά αυτό είναι κάτι που το περιμέναμε, καθώς πλέον το αγοραστικό κοινό, πραγματοποιεί και μόνο αγορές μεγάλων ευκαιριών…» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δήλωσε δε, ότι ήδη προηγήθηκε μια εβδομάδα εκπτώσεων, με μεγάλες προσφορές στην αγορά της Λάρισας, όπου στη διάρκειά της οι καταναλωτές έδειξαν ενδιαφέρον από τις πρώτες μέρες.

«Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν με πολύ καλή αγοραστική κίνηση, στην εμπορική αγορά της πόλης μας, αλλά οι καταναλωτές δεν είναι βιαστικοί στις αγορές τους.

Ερευνούν και επιλέγουν την καλύτερη τιμή του προϊόντος που αναζητούν.

Αλλωστε σήμερα ψηφίζονται και τα νέα μέτρα, γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια στον κόσμο και τον κάνει πιο συγκρατημένο…» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας είχε

προτείνει στα μέλη της -μετά από απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία- να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους χθες, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τελικά, πολλά από αυτά έκλεισαν τις πόρτες τους μετά τις 5 το απόγευμα, λόγω της μεγάλης κίνησης του καταναλωτικού κοινού.

 Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2018 άρχισαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, στον νομό Λάρισας οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν με ένα επιπλέον πενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων, έως και τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 καθώς υπάρχει σχετική απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των εμπορικών συλλόγων του Νομού.

* Αν και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, χθες Κυριακή, παρόλα αυτά στη Λάρισα, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία είχε απευθύνει και η διοίκηση του τοπικού σωματείου εμποροϋπαλλήλων και συγκεκριμένα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Ομοσπονδίας, για την… αποχή της από την απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass