ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

Εξόρμηση στο ακριτικό φυλάκιο της Νίκης

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2018 16:45

Μετά το πέρας της εορτής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι νέοι της Ενορίας Πέτρου και Παύλου εξόρμησαν στο ακριτικό φυλάκιο της Νίκης Φλώρινας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Φέτος, με τις ευχές του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, επιλέξαμε να επισκεφθούμε, να ψάλλουμε τα κάλαντα και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα, με τους φαντάρους που υπηρετούν στο φυλάκιο της Νίκης, στην ακριτική Φλώρινα.

Η πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο της εκκλησίας μάς βρήκε όλους εκεί και με τη συνοδεία πολλών γονέων επιβιβαστήκαμε στα δύο λεωφορεία και αναχωρήσαμε για τον προορισμό μας με πρώτη στάση στο Αμύνταιο και συγκεκριμένα το κέντρο αποκατάστασης και θεραπείας όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους ασθενείς, να ακούσουμε από τον διευθύνοντα του ιδρύματος με τον καλύτερο τρόπο στην εισήγησή του τα σχετικά με τη λειτουργικότητα των χώρων όπου φιλοξενούνται οι ασθενείς, να τους ψάλλουμε τα κάλαντα και επίκαιρα εορταστικά άσματα και να τους μοιράσουμε δώρα.

Στη συνέχεια, αναχωρήσαμε για τη Φλώρινα, όπου επισκεφθήκαμε το ακριτικό φυλάκιο της Νίκης (στα ελληνοσκοπιανά σύνορα).

Εκεί, μας υποδέχθηκε ο διοικητής του Τάγματος της περιοχής, ο υποδιοικητής και ο διοικητής του Φυλακίου με τους οπλίτες, αξίζει να σημειωθεί η υποδοχή και η φιλοξενία των υπευθύνων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η αναφορά στην ιστορία του χώρου της περιοχής και η παρουσία της χορωδίας των στρατιωτών που έφθασαν εκεί για να ψάλουν τα κάλαντα στα παιδιά και τα οποία με τη σειρά τους ανταπέδωσαν με το δικό τους τρόπο γεμάτο με νεανικό παλμό κάλαντα και πρωτοχρονιάτικα άσματα.

Υπέροχη η ελληνική φιλοξενία ιδιαίτερα στις γιορτινές ημέρες και μάλιστα σε στρατιωτικές μονάδες, προπάντων δε η ομιλία των Διοικητών που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα παιδιά τα οποία ιδιαιτέρως ευχαρίστησε για την εδώ παρουσία τους. Οι πατέρες της Ενορίας έκοψαν την αγιοβασιλόπιτα που φέραμε μαζί μας όπου μαζί με γλυκίσματα και σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες της «Αγίας Ταβιθά», και τα αναμνηστικά εορταστικά δώρα προς τους στρατιώτες που μοίρασαν έκλεισε σχεδόν ο κύκλος της επίσκεψης. Αφήσαμε τελευταία την συγκίνηση που νιώσαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, ατενίζοντας την γαλανόλευκη του φυλακίου και πήραμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας την τελευταία στάση στη γυναικεία ιερά μονή του Αγίου Αυγουστίνου στη Φλώρινα που υπεύθυνη μοναχή της Μονής μίλησε για την ζωή του Αγίου και εξήρε την προσωπικότητά του και το ρόλο που έπαιξε η μητέρα του...
Γευματίσαμε όλοι μαζί στην πόλη όπου είχαμε μια στάση για ξεκούραση και αναψυχή. Νύχτα σχεδόν όταν πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τη Λάρισα. Η εξόρμηση είχε πια ολοκληρωθεί. Και αναμένουμε ήδη την επόμενη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί για να εκδράμουμε σε κάποιο άλλο όμορφο κομμάτι της πατρίδας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass