ΑΜΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η «απελευθέρωση» του ασανσέρ στο ΙΚΑ Λάρισας

*Ο βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος και ο διοικητής Νεστ. Αντωνίου καταφεύγουν στην ισχύ πυρός της Εισαγγελίας

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2018 22:44

Κυβερνητική παρέμβαση στο υψηλότερο τοπικά επίπεδο φαίνεται να είναι το φάρμακο για να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του χαλασμένου ασανσέρ στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ, επί της οδού Ρούσβελτ.

Μετά τη χθεσινή αναφορά στα «Ψιθυριστά» της εφημερίδας, ενεπλάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος. Ερευνώντας την υπόθεση και κατόπιν συνεννόησης με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας, αποφάσισαν να προσφύγουν σήμερα στον εισαγγελέα από κοινού με τον Νέστορα Αντωνίου. Ζητώντας τη δίωξη όποιου ευθύνεται που παραμένει καθηλωμένο το ένα εκ των δύο ασανσέρ και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι ανεβοκατεβαίνοντας στις υγειονομικές υπηρεσίες του πενταώροφου κτιρίου.

«Δεν μπορεί να παραμένει ο κόσμος όμηρος συμφερόντων», δήλωσε στην «Ε» ο κυβερνητικός βουλευτής. «Σήμερα κιόλας πρέπει να δοθεί λύση, αλλιώς προσφεύγουμε στον εισαγγελέα». Ο Ν. Παπαδόπουλος ασχολήθηκε επισταμένως με το θέμα και ανακάλυψε ότι το ασανσέρ δεν έχει πλέον βλάβη. Ωστόσο παραμένει μπλοκαρισμένο και εκτός λειτουργίας λόγω οικονομικής διαφοράς μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου και του συντηρητή του ανελκυστήρα. Ο ιδιώτης που νοικιάζει τον χώρο στον δημόσιο Οργανισμό (πρώην ΙΚΑ, κατόπιν ΠΕΔΥ, τώρα ονομάζεται Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου), θεώρησε υπερβολική την τιμή που θα χρέωνε ο συντηρητής για την επισκευή και προτίμησε άλλον για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Ο παλιός συντηρητής όμως μπλόκαρε το ασανσέρ διεκδικώντας τα δικαιώματά του και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Με την υπόθεση φαίνεται να εγείρεται και γενικότερο ζήτημα σχετικό με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συντηρητών ανελκυστήρων. Εν τω μεταξύ οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, ασθενείς και ηλικιωμένοι, συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται επισκεπτόμενοι τους γιατρούς του Οργανισμού. Φαίνεται ότι απαιτείται βουλευτής και διοικητής μαζί για να λυθεί ένα εκ πρώτης όψεως απλό καθημερινό θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως χρειάστηκε να εμπλακούν και οι δύο βουλευτές της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ώστε να παρέμβει η γενική διεύθυνση του ΟΣΕ από την Αθήνα και να αποκατασταθεί η χρονίζουσα βλάβη του ασανσέρ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας. Εφόσον προκύψει ανάλογο θετικό αποτέλεσμα και με το ασανσέρ του ΙΚΑ σήμερα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα ασανσέρ σε δημόσιους χώρους φοβούνται τους βουλευτές. Και ότι ίσως πρέπει να καθιερωθεί και σχετικός ειδικός τομέας κοινοβουλευτικού έργου.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass