Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

«Έδιωξε» την πρόεδρο, μαζί και το γραφείο της!

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2018 22:00

Έκπληξη προκαλούν οι αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκ. Ντίτορα, ο οποίος συνεχίζει να συγκεντρώνει την κριτική των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου, τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων, με αφορμή αποφάσεις που αφορούν στις μετακινήσεις προσωπικού.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Θεσσαλίας (ΟΣΕΑΔΕ) κατήγγειλε προχθές τον κ. Ντίτορα ότι μετακίνησε σε θέση «ψυγείο» την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, Ελένη Μπελτέ, για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως την ίδια ημέρα αποφάσισε και τη στέγαση του Τμήματος όπου θα εργάζεται πλέον η κ. Μπελτέ σε άλλη περιοχή του Βόλου.

Έτσι, την ίδια ημέρα, με τη μια πράξη ο κ. Ντίτορας μετακίνησε την κ. Μπελτέ από το Τμήμα Αστικής Κατάστασης στο Τμήμα Πληροφορικής και με τη δεύτερη πράξη την ίδια ημέρα μεταφέρει και την έδρα του Τμήματος Πληροφορικής (στην οδό Τσαμαδού) όπου θα εργάζεται εφεξής η πρόεδρος του Συλλόγου από την οδό Δημητριάδος όπου εργαζόταν μέχρι πρόσφατα.

Το Τμήμα Πληροφορικής, ένα Τμήμα χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, θα εδρεύει πλέον σε ξεχωριστά γραφεία από αυτά των άλλων Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Μπελτέ, ως πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, το περασμένο φθινόπωρο είχε καταγγείλει δημοσίως τις αποφάσεις Ντίτορα με τις οποίες είχαν προκληθεί «καραμπόλες» από τις καθαιρέσεις διευθυντών και τμηματαρχών και από τις τοποθετήσεις νέων.

Έτσι οι συνδικαλιστικοί φορείς θεωρούν ότι ο κ. Ντίτορας μετακίνησε την κ. Μπελτέ με μια απόφαση «μήνυμα» σε όλους όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του.

«ΨΥΓΕΙΟ»

 Ο Συντονιστής «προχώρησε και σε νέες διώξεις υπαλλήλων» σημείωνε προχθές η ΟΣΕΑΔΕ προσθέτοντας ότι «αυτή τη φορά διάλεξε την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που φανερά ή μη αντιδρούν.

Πώς αλλιώς δικαιολογείται η απόφασή του να «μετακινήσει» την πρόεδρο του Συλλόγου, μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, Ελένη Μπελτέ και να την τοποθετήσει σε μία θέση ψυγείο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία και μακριά από τους εργαζόμενους;»

Αναφέροντας και άλλο παράδειγμα, η Ομοσπονδία τόνιζε ότι ο κ. Ντίτορας «εκδίδει 3 διοικητικές πράξεις για “δικό” του υπάλληλο προκειμένου να τον προωθήσει ιεραρχικά και να καλύψει τη δήθεν κενή θέση Τμηματάρχη που ο ίδιος παράνομα δημιούργησε.

Είναι άξιο θαυμασμού η πάταξη της γραφειοκρατίας και η ταχύτητα του Συντονιστή για να βολέψει τους ημετέρους του! Ο Συντονιστής με τις 18064/225129/14.12.201, 18066/225136/14.12.2017 και 18068/225140/14.12.2017 αποφάσεις του, τον ίδιο υπάλληλο την ίδια ημέρα τον μεταθέτει από τη Δ/νση ΠΕ.ΧΩ Στερεάς Ελλάδας στη Δ/νση Υδάτων Στερεάς Ελλάδας, τον ορίζει Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος και Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων!».

ΕΔΡΑ

Ο κ. Ντίτορας στις 6 Δεκεμβρίου ’17 στην απόφασή του (Αριθ. πρωτ.: οικ. 17433/219224) και με θέμα «Μετακίνηση της υπαλλήλου Ελένης Μπελτέ του Βασιλείου», σημειώνει πως «μετακινούμε την υπάλληλο Ελένη Μπελτέ του Βασιλείου, του κλάδου ΔΕ Προσωπικού Η/Υ με Α' βαθμό, από το Τμήμα Αστικής Κατάστασης & Κοινωνικής Ένταξης Ν. Μαγνησίας, της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης & Κοινωνικών Υποθέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας, στο Τμήμα Πληροφορικής Ν. Μαγνησίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της ιδίας Γενικής Διεύθυνσης, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών».

Στις 6 Δεκεμβρίου ’17, την ίδια ημέρα δηλαδή, ο κ. Ντίτορας με άλλη απόφασή του (Αριθ. Πρωί. Οικ.: 17418/219177) με θέμα «Απόφαση στέγασης του Τμήματος Πληροφορικής Ν. Μαγνησίας» σημειώνει «τη στέγαση του Τμήματος Πληροφορικής Ν. Μαγνησίας στο κτίριο όπου ανήκει στο δημόσιο και στεγάζει το Τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων Θεσσαλίας με ταχυδρομική διεύθυνση Τσαμαδού και Κορδιγκτώνος στην πόλη του Βόλου».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass