ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ψάρεμα χωρίς όρια σε θάλασσες και λίμνες!

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2015 8:26

 

 

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για παράνομο ψάρεμα όχι μόνο στα παράλια του νομού αλλά και σε ποτάμια και τη λίμνη Αργυροπουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα σημεία προκύπτουν ακόμα και ζητήματα υγιεινής, με αποτέλεσμα το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας να κάνει έκκληση προς τους ερασιτέχνες ψαράδες να είναι περισσότερο προσεχτικοί.

Σύμφωνα με την προϊστάμενη του Τμήματος κ. Γεωργία Γιωτοπούλου, παρατηρήθηκε αύξηση υπεραλίευσης το προηγούμενο δίμηνο, λόγω και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, ένα διάστημα όμως που αποτελεί περίοδο γονιμοποίησης των ψαριών, οπότε οι απαγορεύσεις είναι και περισσότερες.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το νόμο, οι ερασιτέχνες ψαράδες επιτρέπεται να ψαρεύουν μέχρι και δύο κιλά ψάρια. Η ίδια όμως η κ. Γιωτοπούλου αποκαλύπτει στην «Ε» ότι είδε να πωλείται στη Λαϊκή Αγορά της Νεάπολης ψάρι μήκους μισού μέτρου από ερασιτέχνη ψαρά της περιοχής!

Στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έφτασαν καταγγελίες και για το Στόμιο από τον αλιευτικό σύλλογο αλλά και σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας, σχετικά με την κατάσταση που δημιουργείται στη γνωστή γέφυρα.

Εκεί λοιπόν, μεγάλος αριθμός ερασιτεχνών ψαράδων βρίσκονται σχεδόν επί 24ώρου βάσεως, προκαλώντας όχι μόνο κυκλοφοριακά προβλήματα και γενικότερα ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, αλλά ακόμα και υγιεινής, αφού έχει διαπιστωθεί ότι για δολώματα χρησιμοποιούνται μέχρι και… ολόκληρα κοτόπουλα!

Παράνομη αλιεία καταγγέλλεται και στη λίμνη Αργυροπουλίου, όπου πλέον ρίχνουν δίχτυα κανονικά, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για έναν από τους τελευταίους υδροβιότοπους της Θεσσαλίας.

Η κ. Γιωτοπούλου κάνει έκκληση στους πολίτες, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, να είναι περισσότερο προσεχτικοί και ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και του τοπικού οικοσυστήματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί όπως μαθαίνουμε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής σχετικά με τη δυνατότητα μετατροπής των σκαφών τους ώστε να ασχοληθούν και με τον αλιευτικό τουρισμό.

Έτσι, την προσεχή Δευτέρα, διοργανώνεται ενημερωτική συνάντηση στο Στόμιο, μετά από πρωτοβουλία του τοπικού αλιευτικού συλλόγου.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass