ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απεργία για το δικαίωμα της απεργίας

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2018 16:20

Εικοσιτετράωρη απεργία προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας «την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο,

που περιέχει νέα αντεργατικά μέτρα, ανάμεσά τους και την επαίσχυντη τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, προκειμένου να κλείσει την “3η αξιολόγηση”, με τους εταίρους της, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., με τη στήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι η συγκεκριμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δεν υπηρετεί τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, αλλά της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεών της και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, οργανώνοντας τον αγώνα από τα κάτω, αλλάζοντας τους συσχετισμούς υπέρ των ταξικών δυνάμεων.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει πικετοφορία διαμαρτυρίας την ημέρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο και 24ωρη απεργία, μαζί με μια σειρά Ομοσπονδίες, Ε.Κ και σωματεία, την ημέρα που η κυβέρνηση θα το πάει για ψήφιση στη Βουλή. Για το σκοπό αυτό ξεκινά άμεσα, μαζί με τα σωματεία περιοδείες και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς.

Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα ακυρώσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας», υποστηρίζει μεταξύ άλλων παραθέτοντας στη συνέχεια το διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass