ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΥΠΟ ΜΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ

300 Λαρισαίοι ακινητοποιούν καθημερινά το αυτοκίνητό τους

* Εως και σήμερα η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2017 22:14

Εκπνέει σήμερα το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. Κοσμοσυρροή σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στις ΔΟΥ της πόλης με τους πολίτες να συρρέουν κατά δεκάδες για να παραδώσουν τις πινακίδες αυτοκινήτων και μηχανών, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Με τις πινακίδες ανά χείρας οι Λαρισαίοι επιλέγουν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους.

Συνωστισμός και ουρές στους διαδρόμους της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας καθώς η οικονομική αδυναμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας και όχι μόνο οδήγησε και φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες στην αίτηση ακινησίας οχήματος. Περισσότεροι από 4.000 ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών τους σε έναν χρόνο και στις δύο ΔΟΥ της πόλης, αριθμός που όπως λένε οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Εφορίας είναι μικρότερος σε σχέση με άλλες χρονιές. Υπολογίζεται πως τριακόσιοι άνθρωποι την ημέρα επιλέγουν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους.

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε χθες έξω από το 8ο γραφείο στον πρώτο όροφο της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, η κατάσταση με τα ονόματα όλων όσοι ήθελαν να καταθέσουν πινακίδες δεν είχε τέλος, οι υπάλληλοι έτρεχαν για να προλάβουν, να εξυπηρετήσουν όσο γίνεται περισσότερους. «Όταν ο κόσμος δεν έχει για τα βασικά δεν θα σκεφτεί να κρατήσει το αυτοκίνητο για να κάνει βόλτες», αναφέρει γυναίκα που περιμένει να ακούσει το όνομά της για να εισέλθει στο γραφείο. Επικουρικά λειτουργούσε και δεύτερο γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών στον δεύτερο όροφο.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία έως και σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Για την κατάθεση των πινακίδων οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά: Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, πινακίδες, φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ. Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο. Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Έως και σήμερα τελευταία εργάσιμη του 2017 οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας 2018. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονται έως και σήμερα Παρασκευή. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Για όσους πληρώσουν ηλεκτρονικά απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στη σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ. Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass