ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Έργα – ανάσα 1,2 εκατ. ευρώ στη Γιάννουλη

* Προτεραιότητα στην ανακατασκευή παραδρόμου για την αντιμετώπιση του «βραχνά» της εθνικής οδού που διασχίζει την πόλη

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2017 22:24
Θέμα μείζονος σημασίας για τους κατοίκους της Γιάννουλης αποτελεί η άμβλυνση του κυκλοφοριακού στους παραδρόμους της εθνικής οδού Θέμα μείζονος σημασίας για τους κατοίκους της Γιάννουλης αποτελεί η άμβλυνση του κυκλοφοριακού στους παραδρόμους της εθνικής οδού

Το πράσινο φως για την επίλυση προβλημάτων που για δεκαετίες ταλανίζουν τους κατοίκους της Γιάννουλης άναψε η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού να χρηματοδοτηθούν έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Η πρόσκληση του σχετικού προγράμματος άνοιξε ήδη και οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων θα πρέπει, έως τις 9 Μαρτίου ’18 το αργότερο, να καταθέσουν προτάσεις για έργα προς ένταξη. Όπως θα πρέπει να πράξουν και άλλοι Δήμοι καθώς το πρόγραμμα αφορά σε 11 συνολικά θεσσαλικές πόλεις, ενώ το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1,2 εκατ. ευρώ αφορά στη Γιάννουλη.

«Ωφελούμενοι αυτού του προγράμματος» σημειώνει στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός «είναι οι κάτοικοι μικρότερων πόλεων όπως και το περιβάλλον καθώς τα έργα αφορούν στις αστικές αναπλάσεις».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη και παραπέμποντας στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος τόνισε στην «Ε» πως «έμφαση θα δοθεί κατ’ αρχάς στο πρόβλημα του παραδρόμου».

Όπως είναι γνωστό, η Γιάννουλη ταλανίζεται από την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης που διασχίζει την πόλη ενώ κάτοικοι επισημαίνουν το πρόβλημα των πλευρικών παραδρόμων που έχουν μετατραπεί σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, στους οποίους καταγράφεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος καθώς αρκετοί οδηγοί τους επιλέγουν προκειμένου να αποφύγουν την εθνική οδό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, ακόμη και ασφάλειας, καθώς στους παραδρόμους έχουν αναπτυχθεί επιχειρήσεις.

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Όπως διευκρινίζει ο κ. Αγοραστός, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων «δίνεται η δυνατότητα σε Δήμους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους με παράλληλα οφέλη και για το περιβάλλον».

Η πρόσκληση αφορά σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, για τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν έργα προϋπολογισμού από 300.000 ευρώ έως 1,2 εκατ. ευρώ. «Τα έργα» διευκρινίζει ο κ. Αγοραστός αφορούν μεταξύ άλλων σε «δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε ποδηλατοδρόμους, σε πεζοδρόμους, σε αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, στη βελτίωση της κινητικότητας αλλά και στη διαμόρφωση χώρων πρασίνου». «Στο πλαίσιο των όρων της πρόσκλησης» καταλήγει ο κ. Αγοραστός «οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 9 Μαρτίου 2018».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass