ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΛ

Καρέκλες και λάστιχα βρήκαν «απάγκιο» στο λιμάνι

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2017 22:14

«Επιχείρηση καθαριότητα» βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμανάκι του ποταμού Πηνειού, που βρίσκεται κάτω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων.

Πλαστικές καρέκλες, λάστιχα αυτοκινήτων, μπουκάλια μπίρας και νερού είναι μερικά μόνο από τα σκουπίδια που μετά το ταξίδι τους στα νερά του ποταμιού κατέληξαν στο απάγκιο του λιμανιού.

Εργαζόμενοι των υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων αλλά και της ΔΕΥΑΛ προσπαθούν να καθαρίσουν το λιμάνι από τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά κόβοντας συγχρόνως τα καλάμια που θέριεψαν στην περιοχή.

 «Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μην πετούν τα σκουπίδια τους μέσα στο νερό. Μια ολόκληρη χωματερή βγάλαμε. Ήταν άθλια η κατάσταση», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ζαούτσος. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ειδικό συνεργείο να προχωρήσει στην εκβάθυνση του ποταμιού προκειμένου να γίνει καθαρισμός από βούρλα και φυτά που δυσκολεύουν την ομαλή ροή, όπου αυτό είναι βέβαια εφικτό καθώς το σημείο αποτελεί καταφύγιο για ζώα και πουλιά. Είναι γνωστό ότι ο Πηνειός αποτελεί έναν σημαντικό υδροβιότοπο της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Λάρισας.

Συγχρόνως βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση της κοίτης του Πηνειού ποταμού. Οι υπηρεσίες του Δήμου επιχειρούν να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα της άναρχης βλάστησης. «Στόχος μας είναι να πάρει το ποτάμι μια άλλη μορφή και να ολοκληρωθεί ο καλλωπισμός του χώρου», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass