ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Δώδεκα σύγχρονες παιδικές χαρές - παιδότοποι

* Θα αποκτηθούν νέα σύγχρονα όργανα που θα αντικαταστήσουν τα σημερινά κλασικά όργανα, καλύπτοντας τις ανάγκες και των ΑμεΑ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2017 22:09

Με ποσό που θα ξεπεράσει το ένα εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Λαρισαίων την ανακατασκευή δώδεκα συνολικά παιδικών χαρών. Από αυτές οι δύο είναι νέες και για την υλοποίηση του έργου έχουν επιλεγεί οι δώδεκα πιο κεντρικοί χώροι που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό παιδιών.


Η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη από τη δημοτική αρχή και η υλοποίηση του έργου θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, για να ακολουθήσει η δημοπράτηση. Η ανακατασκευή θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων ενώ απομένει η υλοποίηση της δέσμευσης, του υπουργού Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη και του αναπλ. υπουργού Οικονομίας Αλ. Χαρίτση, για χρηματοδότηση των ΟΤΑ για την εκτέλεση αντίστοιχου έργου, προκειμένου ο Δήμος Λαρισαίων να εντάξει και τις άλλες παιδικές χαρές.
«Η πρώτη φάση» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος «αφορά στην αναβάθμιση 12 παιδικών χαρών και τις επιλέξαμε τις περιοχές με κριτήριο τον αριθμό των παιδιών που συγκεντρώνουν».
Το έργο, όπως διευκρινίζει ο κ. Αδαμόπουλος, αφορά «στην προμήθεια νέων σύγχρονων, ξύλινων και μεταλλικών οργάνων και για ΑμεΑ που θα αντικαταστήσουν τα σημερινά κλασικά όργανα» όπου με «την εγκατάσταση νέας περίφραξης, φωτισμού κ.λπ.» θα αναμορφώσουν τη σημερινή εικόνα των παιδικών χαρών.
Οι δώδεκα (υπάρχουσες) παιδικές χαρές στις οποίες θα γίνουν έργα ανάπλασης είναι οι εξής: Στην πλατεία Ταχυδρομείου, στον Αγιο Νικόλαο, στην πλατεία Εργ. Πρωτομαγιάς (στη συνοικία της Νεράιδας), στο Κηποθέατρο (Αλκαζάρ), στην οδό Ζάνου (Νέα Σμύρνη), στην πλατεία Ζιαζιά (Χαραυγή), στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Αμπελόκηποι), στην πλατεία Οικονόμου Μαργαρίτη (Παπασταύρου), στο πάρκο Μπουκουβάλα (Σταθμός ΟΣΕ) και στον Αγιο Θωμά (Εργατικές Κατοικίες).
Να σημειωθεί τέλος ότι στο ίδιο έργο θα ενταχθεί η επέκταση της υπάρχουσας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ νέα παιδική χαρά θα κατασκευασθεί στην πλατεία Αβέρωφ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass