ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΜΕΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Η Ελασσόνα γιόρτασε τη «Μητρόπολη των Εορτών»

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2017 22:30

 «Χριστός γεννάται, δοξάσατε! Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε! Χριστός επί γης, υψώθητε!», και με την καθιερωμένη θεία κατάνυξη, αλλά και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών σε όλες τις εκκλησίες της περιοχής γιορτάστηκε η «Μητρόπολη των Εορτών», η «Μεγάλη Δεσποτική Εορτή», τα Χριστούγεννα και στην επαρχία Ελασσόνας.

Στην πανηγυρική Λειτουργία της Γεννήσεως του Σωτήρος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί του ο προϊστάμενος του ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο διάκονος π. Νεόφυτος.

Ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος ανέγνωσε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζει:

«Ο προφήτης και ψαλμωδός Δαυίδ, φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, κάνει λόγο για την αθόρυβη και ταπεινή έλευσι του Χριστού και γράφει στο βιβλίο των Ψαλμών: «θα κατέβει στη γη σαν βροχή και σαν σταγόνα της ποτιστικής βροχής που σιγοποτίζει το χώμα». Η ωραία αυτή εικόνα φανερώνει την αθόρυβη έλευση και παρουσία του Χριστού ανάμεσα στους ανθρώπους, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την αλαζονεία και έπαρση των ισχυρών και διασήμων.

Ο Χριστός ήλθε στην γη αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να του στηθούν αψίδες, χωρίς ζωηρές εκδηλώσεις.

Αλλά και έτσι έζησε και έδρασε ανάμεσά μας. Απλά, ταπεινά και αθόρυβα. Απέφευγε συστηματικά τον θόρυβο και τη διαφήμιση. Εμπόδιζε να μιλούν γι' Αυτόν και να Τον εκθειάζουν. Έκανε το έργο Του σαν την σιγανή και αθόρυβη βροχή, που ποτίζει όμως τη γη και την κάνει κατάλληλη για καρποφορία.

Εγκατέστησε επίσης στη γη και τη βασιλεία Του, την Αγία Εκκλησία που συνεχίζει το έργο Του αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες και, όσο γίνεται, χωρίς εξωτερική λαμπρότητα και πομπή.

Και σήμερα ο Χριστός έρχεται συνεχώς αθόρυβα για τον καθένα μας και εγκαθίσταται στα μυστικά μας βάθη, φωτίζει και θερμαίνει και τις πιο απόκρυφες πτυχές της καρδιάς μας. Και ενώ ίσως μπορεί να μη γίνεται αντιληπτό αυτό σε πολλούς από μας, όμως ο Χριστός συνεχίζει να έρχεται διακριτικά και να κάνει το έργο Του. Δροσίζει και ποτίζει την ψυχή μας με την χάρη Του, την καλλιεργεί με τρόπο μυστικό και την βοηθά να δώσει καρπούς αρετής και αγιασμού.

Ας ικετεύσουμε αγαπητοί μου Τον νεογέννητο Χριστό, να έρχεται μέσα από τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας και μέσα από τον αθάνατο λόγο Του και να εγκαθίσταται στην καρδιά, παντοτινός και αληθινός πατέρας και φίλος και με τον τρόπο που Εκείνος γνωρίζει, να ποτίζει την ψυχή μας, η οποία κινδυνεύει από πνευματική ξηρασία, που στις ημέρες μας απειλεί τα πάντα...».

 Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, το «παρών» έδωσαν: ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, o δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Λέκκας και κ. Αλεξάνδρα Τσιαντέ - Κοντοχρήστου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ανέστ. Σερετίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αστ. Στούπας, Βασ. Βαρνάς, Δημ. Αντωνίου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου διαμερίσματος Ελασσόνας κ. Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας κ. Δημ. Δριστέλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass