«ΔΩΤΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΓΙΑΣ:

«Λογιστικός και αντιαναπτυξιακός»

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2017 17:25

Τους λόγους για τους οποίους οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Δώτιου Πεδίου» καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγιάς, περιγράφουν σε δελτίο Τύπου, στο οποίο κάνουν λόγο για έναν λογιστικό προϋπολογισμό, από τον οποίο απουσιάζει κάθε έννοια αναπτυξιακού οράματος και αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:


«Το Δώτιο Πέδιο, κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Αγιάς που αφορούσε στον προϋπολογισμό του Δήμου μας, κατέθεσε δημόσια τις απόψεις του ως προς τον δύσκαμπτο και μη βιώσιμο προϋπολογισμό του Δήμου μας. Η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, ήταν και παραμένει μια από τις κορυφαίες διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποτελεί εργαλείο της πολιτικής βούλησης της Δημοτικής αρχής, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για την επόμενη χρονιά. Σ’ αυτόν αποτυπώνονται οι κατευθύνσεις, δίνοντας το στίγμα και την πορεία που πρόκειται να ακολουθηθεί.
Ο Δήμος Αγιάς δεν έχει συντάξει εδώ και χρόνια 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός, θα έπρεπε να διαπνέεται από τις έννοιες της ανάπτυξης και της διεκδίκησης, να αποτυπώνει και να αντιμετωπίζει τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών και να το αποδεικνύει στο κλείσιμό του κατά τον απολογισμό.
Αντίθετα στον δήμο μας, αντιμετωπίζεται πρόχειρα, τόσο κατά τη σύνταξή του όσο και κατά την ψήφισή του και αποτελεί μια καθαρά λογιστική πράξη, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Και αυτή η έλλειψη ουσιαστικής πορείας ανάπτυξης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον δήμο μας σε υποβάθμιση.
Στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη έργων με ίδιους πόρους ενώ το τεχνικό πρόγραμμα που ήρθε για ψήφιση είναι πάμφτωχο κι αποσπασματικό μιας και δεν είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου επιχειρησιακού προγράμματος. Τα ελάχιστα μικροέργα γίνονται μόνο με απευθείας αναθέσεις του δημάρχου, πρόχειρα και απρογραμμάτιστα. Δεν υπάρχει μέσα στον προϋπολογισμό του 2018 κανένα έργο που να αφορά στην εσωτερική, κοινωνική και την οικονομική ανάπτυξη του δήμου καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών. Κύρια έργα που θα έπρεπε να υπάρχουν όπως αυτά που αφορούν στην ασφάλεια των δημοτών, τον πρωτογενή τομέα αλλά και την ατμομηχανή του τόπου που είναι ο τουρισμός, απουσιάζουν. Τα πολεοδομικά σχέδια αλλά και τα ΣΧΟΟΑΠ είναι στο ράφι χρόνια και η δημοτική αρχή δεν έχει καμία διάθεση να τα εφαρμόσει. Όλα τα περιμένει ο Δήμος Αγιάς από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να ελαττώσει τα έξοδά του αλλά ούτε και να βελτιώσει τα έσοδα και φυσικά όχι σε βάρος των δημοτών.
Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που δίνει τη δυνατότητα στον δήμαρχο, να συνεχίσει τις αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένους επαγγελματίες. Έναν προϋπολογισμό που ανάγκασε (;), ακόμη και τον ίδιο τον δήμαρχο να είναι απών από τη συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένας προϋπολογισμός που δεν έχει ούτε μια γνώμη προέδρου κανενός χωριού και απαξιώνει έτσι τα τοπικά συμβούλια καθώς και την επιτροπή διαβούλευσης που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα έκφρασης της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που λειτουργεί ενάντια στους πολίτες και κάθε μορφή ανάπτυξης στον δήμο μας...
Το «Δώτιο Πεδίο» με συνέπεια, προασπίζοντας τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και κατ’ επέκταση του Δήμου μας, για όλους τους παραπάνω λογούς, καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2018. Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και το κοινωνικό συμβόλαιο του 49% που υπογράψαμε με τους συνδημότες μας, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Αγιάς».
* Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς «ΔΩΤΙΟ ΠΕΔΙΟ»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass