ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»:

«Θορυβωδώς ασύνετη η δημοτική αρχή Τυρνάβου»

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2017 16:03
Τα μέλη της παράταξης της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου Τα μέλη της παράταξης της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή με την ευκαιρία του τέλους του έτους και τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Τυρνάβου, ασκεί η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Ροντούλη και μέλη στο Δ.Σ. τους κ. Ανδρέα Ξηρομερίσιο και Θεόδωρο Λάππα.
Η «Δράση Πολιτών κάνει μια εκτενή αναφορά στην τριετία της δημοτικής αρχής Σαρχώση τόσο σε ό,τι αφορά πολιτικές κινήσεις όσο και σε ό,τι αφορά έργα που έχουν να κάνουν για τις δύο πόλεις του Δήμου Τυρνάβου και Αμπελώνα αλλά και τα χωριά. Αναλυτικά η παρέμβαση της «Δράσης Πολιτών στην «Ε» έχει ως εξής:
«Πέρασαν τρία χρόνια και κάτι, από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Τυρνάβου μια ανίκανη δημοτική αρχή.


Οι άνθρωποι αυτοί, θορυβωδώς ασύνετοι και ανίκανοι, οδήγησαν τον Δήμο σε μαρασμό και τη δημοτική τους ομάδα σε διάλυση, έχοντας καταφέρει να χάσουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς τρεις συνετοί, ανιδιοτελείς και αδιάφθοροι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν από τα πεπραγμένα μιας φαύλης διοίκησης.
Στην αρχή η μειοψηφούσα δημοτική αρχή φρόντισε να εκμεταλλευθεί και να οικειοποιηθεί τους αγώνες που έγιναν από τους ίδιους τους πολίτες για την άρση του τέλους του 80% από την ύδρευση. Το τέλος αυτό έπαψε να ισχύει μετά από μια γενικευμένη αντίδραση όλων των παρατάξεων, όλων των Τυρναβιτών και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου. Οι δημότες με τον αγώνα τους αδρανοποίησαν το 80% και όχι η διαλυμένη δημοτική αρχή.
Εν συνεχεία, η μειοψηφούσα δημοτική αρχή ξέχασε ότι το Δαμάσι χρειάζεται ένα νέο Κοιμητήριο και καθαρό πόσιμο νερό. Ξέχασε ακόμη ότι το χωριό χρειάζεται αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό.
Επίσης, η μειοψηφούσα δημοτική αρχή δεν ντράπηκε να γίνει ο ντίλερ της εταιρίας διανομής φυσικού αερίου και να υπογράψει ένα αποικιοκρατικής μορφής συμφωνητικό μαζί της. Παραχώρησε δωρεάν δημοτική περιουσία, πρόσφερε δωρεάν γραμματειακή υποστήριξη και διαφήμιση και δεν σκέφτηκε να ζητήσει ως αντάλλαγμα ούτε τις συνδέσεις των δημοτικών κτιρίων με το φυσικό αέριο. Βέβαια, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι ο Τύρναβος θα έπρεπε να συνδεθεί μέσω αγωγού από τη Γιάννουλη με το φυσικό αέριο.
Και έτσι φτάσαμε στη βάση του ΕΚΑΒ. Μια βάση υποστελεχωμένη που γίνεται πρόξενος συνεχών παραπόνων και διαμαρτυριών από τους δημότες, καθώς, όποτε τη χρειάζονται, αυτή είναι...απούσα για διαφόρους λόγους.
Η μειοψηφούσα δημοτική αρχή, όμως, συνέθλιψε και τους αγρότες,  χρησιμοποιώντας... Κουρεμπέ και Κόκκαλη. Οι αγρότες έχασαν χρήματα αποζημιώσεων που δικαιούνταν και γέμισαν με ψεύτικες υποσχέσεις.
Εντούτοις, το κακό δεν σταματά εδώ. Όταν η δήθεν δημοτική αρχή διαχειρίστηκε το μεγάλο χιόνι, πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη και ο Δήμος γνώρισε χαοτικές καταστάσεις. Πολίτες, καταστηματάρχες, παραγωγοί φώναζαν και οδύρονταν, αλλά η δήθεν αρχή ήταν «άφαντη». Όπως άφαντη είναι και στην Καθαριότητα. Οι κάδοι το καλοκαίρι ζέχνουν και τον χειμώνα βρίσκονται σε περιπλάνηση. Όμως η ανεκδιήγητη αρχή έδωσε τη λύση: Κατήργησε το αμαξοστάσιο στον Αμπελώνα και το μπάχαλο διογκώθηκε. Όσον αφορά δε στα αδέσποτα σκυλιά, ξέχασε να κάνει εμβολιασμούς, ενώ θεώρησε ότι έπρεπε να μας σώσουν οι Γερμανοί κτηνίατροι, ωσάν να μην υπάρχουν ικανοί Έλληνες κτηνίατροι.
Ας μην αδικούμε, όμως, τόσο τη μειοψηφούσα δημοτική αρχή. Έκανε μελέτες επί μελετών. Έκανε και μακέτες. Έτσι, ακόμα οι φίλαθλοι θυμούνται την περιλάλητη μακέτα για το γήπεδο του Τυρνάβου... που δυστυχώς έμεινε όνειρο θερινής νυκτός. Ακόμη οι γονείς περιμένουν να γίνουν τουαλέτες στο ΕΠΑΛ. Ακόμη οι Τυρναβίτες περιμένουν να γίνει κάτι στο κλειστό Κολυμβητήριο, για να πάψει να υφίσταται αυτός ο ερειπιώνας στην είσοδο του Τυρνάβου.
Για το αγροτικό οδικό δίκτυο δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε. Η δήθεν αρχή θεωρεί ότι έφτιαξε... αεροδρόμια. Με μια βόλτα όμως θα μπορούσε να αντιληφθεί την οργή των αγροτών, που στην κυριολεξία σπάζουν τα οχήματά τους, προσπαθώντας να φτάσουν στις εκμεταλλεύσεις τους.
Τώρα όμως η μειοψηφούσα δημοτική αρχή βρήκε πεδίο δόξης λαμπρόν. Τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπλημμυρικά φωνάζει. Πού ήταν όμως, όταν το Αργυροπούλι δοκιμαζόταν από τις έντονες βροχοπτώσεις; Πού ήταν, όταν στη Λυγαριά έκλειναν οι δρόμοι; Πού ήταν, όταν ολόκληρες περιοχές στο Δαμάσι και στα Δελέρια πνίγονταν;
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα. Δεν θα το πράξουμε, γιατί ο κ. Σαρχώσης θα μας μαλώσει, καθώς ισχυριζεται πως έχει το «ηθικό πλεονέκτημα». Συμφωνούμε. Πράγματι, έχει το «ηθικό πλεονέκτημα» των απειλών και των διώξεων εναντίον διαμαρτυρομένων πολιτών και το «ηθικό πλεονέκτημα» ενός προέδρου των Σφαγείων που καταδέχεται να παίρνει μισθό, όταν η επιχείρηση βυθίζεται.
Ας μην ανησυχεί όμως η «δημοτική αρχή». Ευτυχώς υπάρχει ένας αποτελεσματικός και δραστήριος περιφερειάρχης, ο Κώστας Αγοραστός, που καλύπτει την ανυπαρξία της. Έτσι, μάλλον θα δει και το Δαμάσι αποχέτευση, γιατί, αν περιμένουμε από τη «μειοψηφούσα αρχή» να ενεργήσει, αλίμονό μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass