ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018

«Προεκλογικός προϋπολογισμός εμπαιγμού»

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2017 16:04

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη πόλη» και δημοτικός σύμβουλος, Εκτ. Νασιώκας, μιλώντας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, για τον προϋπολογισμό του 2018, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η δημοτική αρχή, είναι δέσμια του τρόπου της προεκλογικής της συγκρότησης, όταν συγκροτήθηκε με άρμα τη λαϊκίστικη πολιτική του τότε αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μόνα ουσιαστικά έργα που προχώρησαν στη θητεία της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα, είναι έργα που προγραμματίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και μάλιστα με καθυστέρηση.

Το παραπάνω μαρτυρά πως δεν είχε ένα συγκροτημένο σχέδιο για την πόλη και οι προσδοκίες που δημιούργησε στους Λαρισαίους πολίτες δεν ευοδώθηκαν, με αποτέλεσμα η πόλη μας να χάσει και άλλη μία ευκαιρία.

Η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός κατατρέχουν εξαρχής τη σημερινή δημοτική αρχή και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να υπάρξει μια κάποια στροφή στον ρεαλισμό. Οι μέχρι σήμερα επιδόσεις της δημοτικής αρχής είναι πενιχρές. Ο προϋπολογισμός του 2018 φαίνεται να είναι ο πρώτος «προεκλογικός» προϋπολογισμός. Η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να δώσει μια άλλη εικόνα προσβλέποντας σε προεκλογικά οφέλη.

Θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προσδοκίες και να παρουσιάσει μια εικόνα, που δεν αντιστοιχεί στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της, μόνο και μόνο για να καλλιεργήσει ελπίδες με το βλέμμα στην κάλπη του 2019. Απουσιάζει εκ νέου από τον Προϋπολογισμό του 2018 ο σοβαρός σχεδιασμός και θα αποδειχθεί και πάλι ένα σχέδιο επί χάρτου».

«Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των Λαρισαίων πολιτών και η προχειρότητα με την οποία κινείται δεν δημιουργεί την παραμικρή προσδοκία για το υπόλοιπο της θητείας της» κατέληξε ο κ. Νασιώκας καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ

Για «προϋπολογισμό εμπαιγμού και φορολεηλασίας του λαού» έκαναν λόγο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση», Π. Κρίκης και Γ. Παζιάνας.

Οπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης «έναν ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό, τον τέταρτο στη σειρά, αλλά και ένα ακόμη τεχνικό πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ψήφισε η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις των κ.κ. Τζανακούλη και Διαμάντου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων».

Έναν προϋπολογισμό που τα έσοδα του προέρχονται κατά 70% από την κάθε λογής φορολεηλασία και ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ αφαιρώντας κανείς από τον προϋπολογισμό τους πόρους από τα προνοιακά επιδόματα (14 εκατ. ευρώ) και τη μισθοδοσία των εργαζόμενων (26 εκατ. ευρώ) γίνεται αντιληπτό ότι αυτό που μένει για να λειτουργήσει ο Δήμος στην ουσία είναι τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη, φόρους και εισφορές των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου.

 Για όλα αυτά η δημοτική αρχή «ποιεί τη νήσσαν», ενώ στην προσπάθειά του να ψελλίσει κάτι ο δήμαρχος κατέληξε κι’ αυτός, όπως και οι υπόλοιποι επικεφαλής των γαλαζοπράσινων παρατάξεων, με την ταυτότητα του «αυτοδιοικητικού», στην αναγκαιότητα της αποκέντρωσης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο κ. Καλογιάννης προκαλώντας και εμπαίζοντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης να ισχυρίζεται ότι η ανταποδοτικότητα στην καθαριότητα αποτελεί τη δικλείδα ασφάλειας για να μην πέσουν στα χέρια των ιδιωτών αυτές οι υπηρεσίες. Συγκαλύπτοντας ότι υπάρχει ήδη το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την παράδοση αυτών των υπηρεσιών στους ιδιώτες, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε.

Ενώ με απύθμενο θράσος αυτός και η δημοτική του αρχή απαιτούσε «ευγνωμοσύνη» από τους εκατοντάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα, που δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες, γιατί «ταΐζει τα νοικοκυριά τους»! Αναρωτιόμαστε άραγε από την τσέπη τους πληρώνουν;

Όπως και να’ χει αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ήθος αλλά και τη βρόμικη αποστολή αυτής της δημοτικής αρχής, ακολουθώντας καθώς φαίνεται «τα χνάρια» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να καλλιεργεί μ’ αυτό τον τρόπο την υποταγή στο λαό, με στόχο να παραιτηθεί από τις ανάγκες του και να προσαρμόσει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών του στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης, οι σύμβουλοι της οποίας καταψήφισαν την εισήγηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass