«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

«Λειψά» τα κονδύλια και το 2018 για τους Δήμους

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2017 16:20

Παρέμβαση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 και τα κονδύλια που προβλέπονται για τους Δήμους κάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου που υπογράφουν ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Στέλιος Χατζηκράχτης και οι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Σακοράφας.

Στην παρέμβασή τους τονίζουν ότι για ακόμα μια χρονιά, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, τα κονδύλια για τους Δήμους δεν επαρκούν ούτε για τη στοιχειώδη λειτουργία τους. Τα πλεονάσματα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, με βάση το συμπληρωματικό μνημόνιο που υπέγραψε πριν λίγους μήνες και τους συνεχείς αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει καθημερινά, οδηγούν τους Δήμους στα πρόθυρα της διάλυσης και της παράδοσης υποδομών και δράσεων τους σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Και τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου συνεχίζουν: «Για να λειτουργήσουν οι Δήμοι λόγω της ισχνής χρηματοδότησης αναγκάζονται να εκταμιεύσουν μέρος από τα λεγόμενα «ίδια έσοδα» που προκύπτουν από τα δημοτικά τέλη, τους φόρους και το κυνήγι της αναγκαστικής είσπραξης εσόδων παρελθόντων ετών, ιδίως μικροοφειλετών. Χρήματα που θα μπορούσαν να προωθήσουν σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, αν το κράτος έδινε το μερίδιο που δικαιούται ο κάθε Δήμος. Η πολιτική του όμως είναι ό,τι εισπράττεται από το ξεζούμισμα του μικροβιοτέχνη, του αυτοαπασχολούμενου, του μισθωτού, του αγρότη, του συνταξιούχου να οδηγείται στις πολυεθνικές για να αγοράσουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας μας, για να επενδύσουν στην ενέργεια και τα ξενοδοχεία, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και μαζί με τους μισθούς πείνας των εργαζομένων θέλουν να φέρουν, όπως λένε, και την ανάπτυξη.

Η Δημοτική Αρχή την περσινή χρονιά, διαμόρφωσε και ψήφισε ένα τεχνικό πρόγραμμα με την πενιχρή επιχορήγηση των 338.000 ευρώ για έργα σε όλο τον Δήμο με αποτέλεσμα σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέτει και μια τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για να συμμαζέψει ό,τι μπορούσε. Φέτος τα κρατικά κονδύλια για έργα και συντηρήσεις σχολείων είναι τα ίδια με συνέπεια να έχουμε μια επανάληψη του ίδιου έργου, με εξαίρεση την έγκριση 650.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μελέτες και αντιπλημμυρικά έργα, απαραίτητα για τον Δήμο. Όμως, η περιοχή μας είναι ευάλωτη σε επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα και απαιτούνται πολλαπλάσια χρήματα για την αντιπλημμυρική προστασία όπως και για τον αντισεισμικό έλεγχο και τη θωράκιση δημοτικών κτιρίων, πολλά από τα οποία είναι χτισμένα εδώ και 40 ή 50 χρόνια.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Τυρνάβου καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και καλούμε τους συμπολίτες μας να αγωνιστούμε μαζί και να διεκδικήσουμε:

* Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου.

* Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους.

* Μόνιμη και σταθερή εργασία, με προσλήψεις προσωπικού που να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων σε προγράμματα.

* Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά τους Δήμους πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

* Σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες – πυρκαγιές – σεισμούς και περιβαλλοντικές καταστροφές.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass