ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Αποχέτευση και βιολογικό στο Δαμάσι

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2017 22:35

Παρουσία πλήθους κατοίκων του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκαν και φέτος στο Δαμάσι Τυρνάβου τα «Δελήχεια» προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών και δωρητών Αντωνίου και Ευαγγελίας Δεληχά στο ιδιόκτητο κτίριο του Ιδρύματος προσφορά και αυτό των δωρητών.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε φορά αυτή την περίοδο και σκοπό έχει πέρα από την τιμή στο ζεύγος Δεληχά και τη βράβευση φορέων και πρωτευσάντων μαθητών του χωριού.

Είχε προηγηθεί εκκλησιασμός και μνημόσυνο χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ελασσόνος κ. Χαρίτωνος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Τυρνάβου και πρόεδρο του «Δελήχειου» Ιδρύματος κ. Παναγιώτη Σαρχώση, ο οποίος αφού εξήρε την προσφορά των αείμνηστων δωρητών αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι αυτή η προσφορά και το Ίδρυμα υπερασπίζονται τις κοινωνικές δομές του Δαμασίου.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Τυρνάβου έκανε μια εκτενή αναφορά – ενημέρωση για σημαντικά μεγάλα και μικρά έργα που έγιναν στο Δαμάσι τα τελευταία χρόνια καθώς και για εκείνα που έχουν προγραμματιστεί.

Το σημαντικότερο έργο για το χωριό είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός. Ο κ. Σαρχώσης ενημέρωσε ότι η ΔΕΥΑΤ της οποίας είναι πρόεδρος κατέθεσε ολοκληρωμένο και πλήρη τεχνικό φάκελο για το μεγάλο αυτό έργο και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη σύντομα.

Αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου το οποίο πλέον είναι στολίδι για το χωριό. Στις παρεμβάσεις που έγιναν από τον Δήμο στο Κοιμητήριο ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων του χωριού, στην επέκταση και ανακατασκευή του γηπέδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαρχώσης στην άριστη συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

Αναφορά έγινε ακόμα στην άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, 650.000 από τις δημόσιες επενδύσεις και 150.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Τυρνάβου μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα αφορούν στον καθαρισμό των δύο τάφρων που προστατεύουν το Δαμάσι από τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά και βρίσκονται αριστερά και δεξιά του χωριού. Επίσης θα γίνει η αντιστήριξη του δημοτικού δρόμου Δαμασίου – Δαμασουλίου, όπου είναι απαραίτητο.

Ενώ σημείωσε ότι θα γίνουν ακόμη στο άμεσο μέλλον έργα που θα συμβάλουν θετικά στην καθημερινότητα των κατοίκων συνολικού ύψους 300.000 ευρώ.

Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΪΒΑ

Τέλος, ο δήμαρχος Τυρνάβου μίλησε με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αείμνηστο ήρωα δάσκαλο – υπολοχαγό Ιωάννη Κάιβα που χάθηκε το 1943 στην Αδριατική θάλασσα μεταφερόμενος ως όμηρος από τους Ιταλούς κατακτητές στην Ιταλία. Ο κ. Σαρχώσης ζήτησε από τον παρευρισκόμενο επίσης πρόεδρο της Τ.Κ. Δαμασίου κ. Γιώργο Τσανάκα να προχωρήσει τη διαδικασία της απόφασης για την ονοματοδοσία του δρόμου δίπλα από το σχολείο ενώ θα προωθηθεί και πρόταση για την ονομασία του σχολείου σε «Δημοτικό Σχολείο Δασκάλου Ιωάννη Κάιβα.

Στη συνέχεια στο ίδιο γιορτινό κλίμα χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Τσανάκας.

Παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ακολούθως έγιναν οι βραβεύσεις από το «Δελήχειο» Ίδρυμα σε περίπου είκοσι πέντε αριστεύσαντες μαθητές και επιτυχόντες. Επίσης βραβεύτηκαν η τοπική εκκλησία, ο εκπολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Δαμασίου, ο Δαμασιακός, το ΚΑΠΗ, το τοπικό πρακτορείο της εφημερίδας «Ελευθερία», το δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο, ο παιδικός σταθμός, γονείς που απέκτησαν τρίτο και τέταρτο παιδί κ. α.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσόνος Χαρίτων και από την οικογένεια των δωρητών ο εκπρόσωπός τους κ. Γιώργος Δεληχάς και άλλοι συγγενείς.

Τον συντονισμό είχε η γραμματέας του Ιδρύματος κ. Βασιλική Σακούτσιου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass