ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επέστρεψε δύο χρόνια μετά το «μαύρο»…

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 7:58

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε χθες και στη Λάρισα η επαναλειτουργία της ΕΡΑ, ή ΕΡΤ Λάρισας όπως πλέον μετονομάστηκε, στο πλαίσιο της επιστροφής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ακριβώς δύο χρόνια μετά το «μαύρο», την απόλυση των εργαζομένων της και τη λειτουργία της βραχύβιας, όπως αποδείχθηκε, ΝΕΡΙΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Λάρισας «έβγαλαν στον αέρα» μια εορταστική εκπομπή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, δεχόμενοι τις ευχές των ακροατών αλλά και σειράς εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και κομμάτων που έσπευσαν στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΑ.

Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι οι εκπομπές δεν σταμάτησαν καθόλη τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης διετίας, μέσω των ερτζιανών καταρχήν και μέσω του διαδικτύου στη συνέχεια, στο πλαίσιο ενός αγώνα που οδήγησε στη χθεσινή ευτυχή κατάληξη.

Στις εργασίες τους επέστρεψαν χθες το σύνολο των εργαζομένων της πρώην ΕΡΑ Λάρισας, πλην των συνταξιοδοτηθέντων τεχνικών Γιάννη Μπέη και Γρηγόρη Κοντούλα, οι οποίοι επίσης δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται αυτά τα δύο χρόνια και να προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το πολύ δύσκολο εγχείρημα της λειτουργίας του ραδιοσταθμού.

Στην ΕΡΤ Λάρισας ενσωματώθηκε και η πρώην ΕΡΑ Τρικάλων, ενώ στην ΕΡΤ Βόλου ενσωματώθηκε η πρώην ΕΡΑ Καρδίτσας. Συντονιστής προγράμματος στην ΕΡΤ Λάρισας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μητρούσιας.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις, η εργαζόμενη κ. Ρούλα Μεθενίτου μιλώντας στην «Ε» αναφέρθηκε στα έντονα συναισθήματα όλης αυτής της περιόδου, στα χαμόγελα χαράς της χθεσινής μέρας σε αντιστάθμισμα με τα συγκρατημένα χαμόγελα όλης της προηγούμενης περιόδου, για να μηΝ δείξουν στους συναδέλφους τους ότι οι δυσκολίες τους γονατίζουν.

Αναφέρθηκε ακόμα στο κρύο του χειμώνα, τις απίστευτες τεχνικές δυσκολίες, είτε στο στούντιο είτε στις κεραίες, ώστε να δουλέψουν όλα καλά, στο γεγονός ότι οι πολλοί φορείς και αλληλέγγυοι που τους συμπαραστάθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν τη δυνατότητα της άμεσης επαφής καθώς οι εγκαταστάσεις του σταθμού βρίσκονται εντός της 1ης Στρατιάς.

Η κ. Μεθενίτου εξέφρασε τον προβληματισμό της για ορισμένα ζητήματα που αφορούν τη νέα ΕΡΤ σχετικά με την επανασύσταση όλων των δομών της, αφού αφέθηκαν υπονοούμενα για συρρίκνωση των περιφερειακών σταθμών, ενώ δεν αποκαθίστανται και οι συμβασιούχοι.

Στη χθεσινή γιορτή της ΕΡΤ Λάρισας από τα μικρόφωνΆ της πέρασαν αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΣΧΕΔΙΟΥ Β, των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής, των Ενεργών Πολιτών, του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου «Τόπος Αλληλεγγύης», της ΕΛΜΕ, των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πλέον επέστρεψαν στις θέσεις τους, άλλοι αλληλέγγυοι και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Πέτρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας εκπέμπει ξανά» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με αφορμή την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επισημαίνοντας: «Η περίοδος που πέρασε, από τότε που «έπεσε το μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ, μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 μπορεί να χαρακτηριστεί ως, η πλέον σκοτεινή, στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας, οι συνταγματικές εκτροπές, η καταπάτηση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία για την επέλαση των μνημονίων που κατέλυσαν τη δημοκρατία με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σήμερα, το χαμένο σήμα της δημοκρατίας εκπέμπει ξανά από τις συχνότητες της ΕΡΤ. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί την «ιδανική και αναγκαία» συνθήκη για την «ολική επαναφορά» της δημοκρατίας στη χώρα μας. Η αντικειμενική ενημέρωση, και πάνω απ' όλα, η αλήθεια θα κάνουν την ΕΡΤ, το βασικό όπλο του λαού, απέναντι στην κάθε είδους διακαναλική διαπλοκή που, διαμέσΩ της παραπληροφόρησης και τη γκεμπελικής χειραγώγησης, επιχειρεί να «ρίξει» τους πολίτες-και πάλι-στα πλοκάμια του μνημονιακού φόβου. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, εύχεται καλή δύναμη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και προτρέπει τους πολίτες να στηρίξουν την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση με όλες τους τις δυνάμεις».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με ανακοίνωσή της «εκφράζει την ικανοποίησΉ του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δύο ακριβώς χρόνια, μετά το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δύο χρόνια αγώνων, για εκατοντάδες συναδέλφους μας οι οποίοι έζησαν δύσκολες στιγμές όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτελεί νίκη της δημοκρατίας και παράδειγμα προς μίμηση.

Χαιρετίζουμε την πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ, αλλά και το γεγονός ότι παρόλο που οι «Κασσάνδρες» ανέφεραν για περικοπές των δομών της ΕΡΑ στη Θεσσαλία, εντούτοις οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας τόσο προς τους εργαζόμενους όσο και προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ- Ε, τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρέμβασή μας στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που αναφερόταν στη λειτουργία της ΕΡΑ Βόλου, της ΕΡΑ Λάρισας, των δύο στούντιο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του δικτύου Θεσσαλίας, βρήκε θετικότατη ανταπόκριση, όπως άλλωστε αυτό έχει καταγραφεί.

Είμαστε σίγουροι ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ θα συμβάλει στην αναγέννηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα προς όφελος των πολιτών που δικαιούνται αντικειμενική, πολύπλευρη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία με έμφαση στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Ελπίζουμε κλείνοντας, ότι το μαύρο στην ΕΡΤ θα αποτελέσει μόνο θλιβερό ιστορικό γεγονός και κανείς δεν θα το ξαναζήσει στο μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass