Χωρίς ελάφια το «Πάρκο των Ευχών»

• Απομακρύνθηκαν διότι «δεν είχαν πιστοποιητικά μετακίνησης και υγείας»

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2017 19:29

«Τα ζώα αφίχθηκαν χωρίς τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά μετακίνησης συνοδευόμενα από τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων» σημειώνεται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αφορμή την απόφαση για απομάκρυνση των 6 ελαφιών από το «Πάρκο των Ευχών».


Στην αλληλογραφία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής με τον Δήμο Λαρισαίων σημειώνονται οι λόγοι που τα μικρά ελάφια έπρεπε να απομακρυνθούν από το «Πάρκο» στο Αλκαζάρ. Να σημειωθεί πως τα ελάφια βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο στο πλαίσιο του «Πάρκου των Ευχών», έχοντας μεταφερθεί από περιβαλλοντικό πάρκο των Τρικάλων, το οποίο σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής δεν έχει αδειοδοτηθεί.
Όπως τονίζεται στο έγγραφο με θέμα «Απομάκρυνση ζώων άγριας πανίδας από το χριστουγεννιάτικο πάρκο αναψυχής του Δήμου Λαρισαίων», «σε σχέση με την προαναφερόμενη άφιξη και εγκατάσταση έξι (6) ελαφιών στο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό πάρκο του Δήμου Λαρισαίων, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1. Τα ζώα αφίχθηκαν εν αγνοία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και ενώ αυτή είχε προφορικά εκφράσει την αντίθετη άποψη επί του θέματος στην κτηνίατρο του Δήμου Λαρισαίων.
2. Τα ζώα αφίχθηκαν χωρίς τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 184/1996 πιστοποιητικά μετακίνησης συνοδευόμενα από τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων (Άρθρο 6) για τα νοσήματα που προβλέπονται στο Παράρτημα Α (φυματίωση, βρουκέλλωση, αφθώδης πυρετός και αιμορραγική νόσος των ελαφιών).
3. Απαγορεύεται η έκθεση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινήτων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων εφόσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους (Άρθρο 12 του Ν.4039/2012).
4. Είναι αδύνατη η εξασφάλιση και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας καθόσον οι απαιτούμενες εξετάσεις έναντι των νοσημάτων που προβλέπονται στο Π.Δ. 184/1996 δεν έχουν πραγματοποιηθεί και το υγειονομικό καθεστώς των ζώων είναι άγνωστο.
5. Εγείρονται διάφορα θέματα ευζωίας των συγκεκριμένων ζώων και παράπονα πολιτών.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όπως προβείτε στην άμεση και εντός της ημέρας απομάκρυνση των ζώων από τον χώρο στον οποίο διατηρούνται» καταλήγει το έγγραφο. Ετσι τα ελάφια απομακρύνθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass