ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διαδήλωσαν κατά του κρατικού αυταρχισμού

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2017 22:30

Με συνθήματα κατά του φασισμού, των πολιτικών αλλά και κατά της κρατικής βίας Λαρισαίοι, μέλη κομμάτων και συλλογικοτήτων συμμετείχαν στην πορεία με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τον Δεκέμβρη του 2008, όταν ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μέλη του ΚΚΕ (μ-λ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και της Συνέλευσης Αναρχικών Λάρισας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου για να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με διακριτική την παρουσία της αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Ο Γρηγορόπουλος ζει. Ο αγώνας κατά του κλιμακούμενου κρατικού αυταρχισμού και της κυβερνητικής αστυνομικής καταστολής είναι πιο επίκαιρος παρά ποτέ». Παράλληλα, προσθέτει ότι «η νεολαία σήμερα πλήττεται και καταδικάζεται σε ένα μέλλον με μόνη προοπτική τη φτώχεια, την ανεργία, την επισφάλεια και τη μετανάστευση. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι καταδικάζονται επίσης στη φτώχεια και στην περιθωριοποίηση.

Ενάντια στις λογικές, που εμφανίζουν ως μονόδρομο τα μνημόνια, ενάντια στην απογοήτευση και στην ηττοπάθεια, με όπλο τους συλλογικούς αγώνες και την ενότητα, οι νέοι και οι νέες, ολόκληρος ο ελληνικός λαός θεωρούμε το μήνυμα του Δεκέμβρη του 2008 επίκαιρο όσο ποτέ, που αναδεικνύει την ανάγκη για νέους αγώνες ,για την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών, για έναν άλλο δρόμο, χωρίς λιτότητα, χρέος, μνημόνια, ευρώ».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass