ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

Αρχίζει ο 23ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2017 23:14

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, αρχίζει η πρώτη φάση «Εύδοξος» του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου (με διαφορετικά θέματα), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η φάση αυτή, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που εστάλη σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και που αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος contest.astronomos.gr, αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα και τελειώνει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.
Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή τους, μπορούν να κατεβάσουν τα θέματα, να τα απαντήσουν και να στείλουν πάλι ηλεκτρονικά τις απαντήσεις τους από την ίδια ιστοσελίδα. Αμέσως θα έχουν και τη βαθμολογία τους. Η δεύτερη φάση που ακολουθεί με την επωνυμία «Αρίσταρχος» θα γίνει για όλους τους μαθητές το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, και τις ώρες 9:00 – 12:00 μ. σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια (εξεταστικά κέντρα) όλης της χώρας, που θα ορίσουν οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ξεχωριστά θέματα και πάλι.
Η τρίτη και τελική φάση «Ίππαρχος» θα διενεργηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 τις ώρες 12:00 – 15:00, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μόνο για τους επιτυχόντες της 1ης και 2ης φάσης (αθροιστικά).
Οι δέκα πρώτοι (του Λυκείου) της 3ης φάσης του διαγωνισμού θα περάσουν στην 4η φάση «Πτολεμαίος», που θα διενεργηθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2018 και οι πέντε πρώτοι θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα που θα συμμετάσχει στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής 2018.
Να τονισθεί ότι οι δύο πρώτοι της 3ης φάσης θα μεταβούν για αστροναυτική εκπαίδευση στη NASA, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Καλούνται, λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν έφεση στο μάθημα της αστρονομίας –το οποίο καταργήθηκε μεν από τα σχολεία, συνεχίζει όμως, να σαγηνεύει πολύ κόσμο, και ιδιαίτερα τη νεολαία– να προετοιμαστούν κατάλληλα και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό αυτό, ο οποίος διενεργείται με τη συνεργασία και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass