ΣΤΟ ΕΚΛ

Ημερίδα για την ασφάλεια των εργαζομένων

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2017 16:10

Ημερίδα με θέμα «Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο», διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου από τις 6 μ.μ. έως τις 9:15 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΛ.

«Η απουσία μέτρων ασφάλειας στους περισσότερους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργασιακή ανασφάλεια, οδηγούν καθημερινά σε εργατικά ατυχήματα, ορισμένα θανατηφόρα. Στον Ν. Λάρισας, το 2016 καταγράφηκαν 111 εργατικά ατυχήματα (1 θανατηφόρο), ενώ και μέχρι 20/11/17 καταγράφηκαν άλλα 111 (4 θανατηφόρα), ενώ αρκετά δεν δηλώνονται υπό τον φόβο της απόλυσης. Οδηγούν στην πρόωρη φθορά της υγείας μας και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών που δεν καταγράφονται και δεν αναγνωρίζονται.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώσει ημερίδα με σκοπό να αναδείξει το πολύ σοβαρό ζήτημα της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και της επίπτωσής τους στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και της ανάγκης οργάνωσης της δράσης του εργατικού κινήματος για το θέμα αυτό», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΛ.

Στην ημερίδα εισηγήσεις θα κάνουν οι Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Εύη Γεωργιάδου, μηχανικός ασφάλειας, μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Χρήστος Παπάζογλου, γιατρός εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass