Ο Γ. ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η χώρα χρειάζεται πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο»

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2017 15:42

«Πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο είναι απολύτως απαραίτητες για να αναβαθμιστεί η σπουδαιότητα της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας… Ανατροφοδοτώντας παράλληλα μια οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που θα εγγυάται τόσο την έξοδο από την κρίση όσο και τη δυνατότητα για τη συνεχή μείωση της ανεργίας με ταυτόχρονη δυνατότητα να γίνει κοινωνική αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων τάξεων».

Αυτό υπογράμμισε ο Γιώργος Γκόγκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Ανατολικής Λάρισας του κόμματος.

Περιγράφοντας την «μεγάλη εικόνα», ο Γ. Γκόγκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η έκβαση του πολιτικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις με την κοινωνία όρθια και με βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική, προϋποθέτει την ανάπτυξη μακροχρόνιων σταθερών στην περιοχή που θα επιτρέπουν στη χώρα μας να εμφανίζεται και να είναι διαχρονικά πόλος σταθερότητας.

Πρέπει και μπορεί να ενισχυθεί η ενεργητική παρουσία μέσα στην έντονη συζήτηση και τις αντιφατικές διεργασίες που διαμορφώνουν το τοπίο για το «Μέλλον της Ευρώπης» που αποτελεί έτσι κι αλλιώς κατά κοινή παραδοχή «το μεγάλο κάδρο» μέσα στο οποίο ενεργοποιείται τόσο ο οδικός χάρτης για την έξοδο από την κρίση και τη στενή επιτήρηση όσο βέβαια και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Πρέπει, επίσης να υπάρξει ο μέγιστος συντονισμός σε επίπεδο Βαλκανικών χωρών, τόσο για την ταχύτερη παρουσία τους μέσα στην Ε.Ε. όσο και για τη δημοκρατική προσήλωση και την κοινωνική εμβάθυνση στην προσπάθεια για μια νέα αρχιτεκτονική στην Ε.Ε. με ριζοσπαστικές αλλαγές που θα αποκλείουν ειδικές οικονομικές ζώνες και νεοαποικιακές περιφερειακές ομαδοποιήσεις. Όπως, επίσης, θα αποτρέπουν τις νεοεθνικιστικές τάσεις αναδίπλωσης και αποφυγής των αλληλέγγυων πολιτικών.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει μια ενεργή στήριξη από τη χώρα μας για ‘’τριγωνικές’’ στενές σχέσεις με αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μέσω και του άξονα με την Κύπρο. Αυτή μπορεί να είναι η δικιά μας συμβολή για Ειρήνη, Ανάπτυξη και Σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συγχρόνως θα αναπτύσσεται ένας εξαιρετικά χρήσιμος ενεργειακός κόμβος σε αυτή την περιοχή με προορισμό και αναφορά σε όλη την Ευρώπη. Η σημασία και η σπουδαιότητα της χώρας πέραν και επ’ αφορμή της γεωστρατηγικής της θέσης, εξαρτάται απολύτως από τις πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο. Πλαίσιο που θα ανατροφοδοτείται βεβαίως με μια οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που θα εγγυάται τόσο την έξοδο από την κρίση όσο και τη δυνατότητα για τη συνεχή μείωση της ανεργίας με ταυτόχρονη δυνατότητα να γίνει κοινωνική αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων τάξεων».

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συνοικία του ΑΤΑ στο καφέ «Nico-La», προλόγισε η γραμματέας της οργάνωσης Ανατολικού Τομέα Λάρισας Κατερίνα Εμμανουήλ, ενώ παρόντες ήταν και ο Πέτρος Παπαγεωργίου, συντονιστής της Ν. Ε. Λάρισας, ο αναπληρωτής συντονιστής Β. Ζωγράφος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι σταθμοί για το επόμενο πυκνό χρονικό διάστημα μέχρι τον Αύγουστο του 2018 είναι γνωστοί και απ’ ό, τι φαίνεται απ’ όλες τις πλευρές είναι επιτεύξιμοι και ρεαλιστικοί οι στόχοι που έχουν μπει» κατέληξε ο Γ. Γκόγκος. «Έγκαιρη και ταχεία τρίτη αξιολόγηση, συνέχιση των δοκιμαστικών εξόδων στις αγορές, συζήτηση και απόφαση για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, υποστήριξη και με τη βούλα της Ε.Κ.Τ. του τραπεζικού συστήματος μέσω των ειδικών test λίγους μήνες πριν την τυπική έξοδο της χώρας, και βέβαια η τελική αξιολόγηση για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς των μνημονιακών δεσμεύσεων και της ισχυρής επιτήρησης.

Ο προϋπολογισμός του 2018, που τις τελευταίες μέρες κατατέθηκε στην τελική του μορφή, κινείται σαφώς μέσα στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του οδικού χάρτη και επίτευξης βασικών στόχων για επιταχυνόμενη ανάπτυξη στο ύψος του 2,5%, μείωση ανεργίας, αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών και επίτευξη υπερπλεονασμάτων, όπως αυτό που επί διετία ήδη δίνει τη δυνατότητα να διανεμηθεί κοινωνικό μέρισμα στους οικονομικά ασθενέστερους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass