ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Αναβαθμίζεται επιχειρησιακά η 1η Στρατιά

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2017 20:06 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Δεκ 2017 20:45
Ο αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης ενώ παραλαμβάνει τη σημαία της 1ης Στρατιάς Ο αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης ενώ παραλαμβάνει τη σημαία της 1ης Στρατιάς

Την επιχειρησιακή αναβάθμιση της 1ης Στρατιάς, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αναδιοργάνωσης των δομών του Στρατού Ξηράς προανήγγειλε χθες από τη Λάρισα ο υπουργός Άμυνας Παν. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή την τελετή απονομής πολεμικών σημαιών στους μεγαλύτερους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, την 1η Στρατιά, το Γ’ Σώμα Στρατού, το Δ’ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ για να δηλώσει, στο περιθώριο της τελετής, ότι «στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και οι τέσσερις Σχηματισμοί αναλαμβάνουν περισσότερες αρμοδιότητες, με κέντρο τη Λάρισα και την 1η Στρατιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η 1η Στρατιά αναβαθμίζεται επιχειρησιακά «κατά τα πρότυπα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Νήσων» ενώ το σχέδιο υλοποίησης της νέας δομής και των αρμοδιοτήτων θα γίνει γνωστό μετά και την επικείμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Με τον κ. Καμμένο, μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό, να διευκρινίζει πως «οι αλλαγές που προτείνονται από την ιεραρχία» εντάσσονται «στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων» και παραπέμποντας στη συνεδρίαση του ΑΣΣ, υπογράμμισε πως «εγώ θα αναλάβω την πολιτική ευθύνη». Αφού μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κυρίως τα Σώματα Στρατού, θα ενισχυθούν με περισσότερες μονάδες που σήμερα εδρεύουν σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Να διευκρινισθεί πως η απόφαση Καμμένου θέτει και τυπικά «στο αρχείο» παλαιότερους σχεδιασμούς που ήθελαν, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για επιχειρησιακούς σκοπούς, την «κατάργηση» της 1ης Στρατιάς και την παράλληλη ενίσχυση δομών στα «θέατρα των επιχειρήσεων».

ΑΠΟΝΟΜΗ

Σε ανάλογη εκδήλωση πέρυσι στην 1η Στρατιά, ο κ. Καμμένος είχε απονείμει τις σημαίες σε διοικητές Μεραρχιών, Ταξιαρχιών, Συνταγμάτων και Ταγμάτων. Χθες, απένειμε τις σημαίες στους διοικητές των μειζόνων σχηματισμών, της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Δημ. Ζερβάκη, του Γ’ Σώματος Στρατού και NRDC-GR αντιστράτηγο Δημ. Μπίκου, του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Γ. Καμπά και της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγο Νικ. Μανωλάκο.

Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία στην οποία χοροστάστησε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος και ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου από τον κ. Καμμένο.

Με αφορμή τη χθεσινή τελετή, ο υπουργός Άμυνας σε δήλωσή του στα ΜΜΕ τόνισε πως «οι τέσσερις Σχηματισμοί δεν είναι καινούριοι. Είναι Σχηματισμοί, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει την πατρίδα μας, έχουν χύσει αρκετό αίμα και έχουν δημιουργήσει ήρωες. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνουν και οι τέσσερις Σχηματισμοί μια ιδιαίτερη αποστολή.

Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα μάθετε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Οι τέσσερις αυτοί Σχηματισμοί αναλαμβάνουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και βεβαίως με κέντρο τη Λάρισα και την 1η Στρατιά» τόνισε ο ΥΘΕΑ.

Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό που βρέθηκε χθες στην 1η Στρατιά, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια «θα δώσουμε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των αδικιών». Για να προσθέσει ότι το επόμενο διάστημα «θα ανακοινωθούν αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων. Οι αλλαγές προτείνονται από την ιεραρχία και εγώ θα αναλάβω την πολιτική ευθύνη» τόνισε ο κ. Καμμένος ευχαριστώντας δημόσια τον ταξίαρχο της Διεύθυνσης Επιστράτευσης του ΓΕΣ Κιμ. Κωστή για την επιτυχημένη «χρονιά της εθνοφυλακής».

ΠΡΑΤΗΡΙΟ

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της επίσκεψής του στην 1η Στρατιά, ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε στον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας, αντιστράτηγο ε.α. Κων. Βλάχο, να ικανοποιήσει το αίτημα για μεταστέγαση της ΕΑΑΣ στον χώρο του πρώην Στρατιωτικού Πρατηρίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ενώ στην τελετή, που έγινε χθες το πρωί στην έδρα της 1ης Στρατιάς/ EU – OHQ, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο ΑΤΑ Γ. Μπλιούμης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Απ. Σουρλαντζής, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Δημ. Γατσουνιάς, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Γιάν. Ράπτης, στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος , απόστρατοι, έφεδροι, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass