ΨΗΦΟ – ΨΗΦΟ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο εκλογικός «πόλεμος» των έξι ημερών…

* Οι τακτικές, τα τηλεφωνήματα, οι συναντήσεις και οι συμφωνίες δικηγόρων

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 22:16

Από την μία «μάχη» στην άλλη και μάλιστα σε διάστημα λίγων ημερών. Μέσα σε έξι 24ωρα οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσες παραπάνω ψήφους μπορούν καθώς γνωρίζουν πως είναι πολύτιμες.

Από τη μια, η έχουσα το πλεονέκτημα (βάσει αρχικού αποτελέσματος) Νικολέττα Μπασδέκη που στην πρώτη αναμέτρηση την εμπιστεύτηκαν 245 συνάδελφοί της. Από την άλλη ο Αντώνης Γραβάνης που ξεκινάει με βάση τις 198 ψήφους της πρώτης Κυριακής. Τα τηλέφωνα από το πρωί της Δευτέρας, έχουν πάρει «φωτιά» και οι συναντήσεις μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο γίνονται με μορφή χιονοστιβάδας. Οι υποψήφιοι σε συνεργασία με τους διοικητικούς συμβούλους τους, ζητάνε στήριξη και οι υποσχέσεις από τους ψηφοφόρους, σχεδόν πάντα θετικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η πλευρά του Αντ. Γραβάνη συναντήθηκε με αυτήν του Στέλιου Καλογερά ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και από την πλευρά της Μπασδέκη τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε ο υποψήφιος πρόεδρος που αναδείχθηκε τρίτος σε αριθμό ψήφων, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του νέου προέδρου, βάσει πάντα των 114 ψηφοδελτίων που τον προτίμησαν στον πρώτο γύρο.

Από το περιβάλλον και των δύο πλευρών τονίζεται πως γίνεται «αγώνας» για να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στον αριθμό όσων ψήφισαν την πρώτη Κυριακή σε σχέση με αυτούς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον δεύτερο γύρο. Αν το ποσοστό απώλειας ψηφοδελτίων δεν ξεπεράσει το 10%, όλοι θα είναι ικανοποιημένοι, όπως υπογραμμίζουν.

Υποστηρικτικοί κύκλοι της Νικ. Μπασδέκη ανέφεραν ότι θέλουν μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων καθώς οι εποχές είναι δύσκολες για τον χώρο και η διοίκηση που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι ισχυρή.

Από την πλευρά του Αντ. Γραβάνη, υποστηρίζεται πως ψηφοδέλτια που θα χαθούν λόγω αποχής, άκυρου ή λευκού θα ενισχύσουν την υποψηφιότητα της αντιπάλου, κι αυτό εξαιτίας της υπάρχουσας διαφοράς, από την πρώτη Κυριακή.

*Εν τω μεταξύ χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός εξέδωσε ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους συναδέλφους του δικηγόρους για την Κυριακή η οποία αναφέρει τα εξής: «Επειδή ουδείς εκ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας δεν έλαβε το 50% συν ένα των ψήφων των εγκύρων ψηφοδελτίων στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 26.11.2017, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μεταξύ των δύο πρώτων, ήτοι των κ.κ. Νικολέττας Μπασδέκη του Νικολάου και Αντωνίου Γραβάνη του Σπυρίδωνος (άρθρο 117 παρ.2 του Ν 4194/2013, Κώδικας Δικηγόρων). Για τον σκοπό αυτό καλείσθε την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 και από ώρα 07.00 π.μ. έως 07.00 μ.μ. προκειμένου να λάβετε μέρος στην επαναληπτική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στη Λάρισα στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας (Δευκαλίωνος 18 και Πατρόκλου γωνία), για την εκλογή Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας».

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass