ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥΣ

Σκέφτηκαν το δράμα της Μάνδρας

* Εργατικό Κέντρο: Δώστε βαρύτητα στα τρόφιμα

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 22:04

Μπορεί να είναι άτομα εξαρτημένα από αλκοόλ ή ναρκωτικά και να δίνουν έναν σημαντικό αγώνα για να απεξαρτηθούν από αυτά που τους καταστρέφουν, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχουν πάψει να δείχνουν τις ευαισθησίες τους για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτοβοήθειας στη Λάρισα, είχαν την ιδέα να κάνουν μια προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Αυτό έγινε πράξη μέσω του ίδιου του προγράμματος και του προσωπικού του στη Λάρισα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχει πρόγραμμα (Θεσσαλονίκη, Κρήτη).


Γι’ αυτόν τον λόγο μέχρι στιγμής μάζεψαν πάνες, βρεφικά γάλατα, κρέμες μωρομάντιλα, γάλα, ξηρά τροφή όπως μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι, κονσέρβες, μπισκότα και σοκολάτες για τα παιδιά, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, χαρτιά κουζίνας, γαλότσες, αδιάβροχα, κάλτσες και εσώρουχα για ανήλικους και ενηλίκους, είδη καθαρισμού, απορρυπαντικά αλλά και φάρμακα. Τα είδη αυτά που θα μαζεύονται μέχρι και σήμερα Πέμπτη (Ηρώων Πολυτεχνείου 169 και Κουτσούμπα 09:00-20:00) θα σταλούν αύριο στην Αθήνα, δωρεάν από τα ΕΛΤΑ.
«Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός πως πολλοί συμπολίτες μας έδειξαν ενδιαφέρον για τους κατοίκους της Μάνδρας, όμως ακόμα πιο συγκινητικό είναι πως την ιδέα για τη συλλογή των ειδών αυτών την είχαν μέλη σχετικού με την απεξάρτηση προγράμματος. Δηλαδή εξαρτημένα άτομα που, παρά τα δικά τους προβλήματα, είχαν την ευαισθησία να σκεφτούν όλα όσα περνούν αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, που επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες», λένε στην «Ε» μέλη του προσωπικού και συνεχίζουν «Σημαντική ήταν και η προσφορά από την Ένωση Αναπήρων πολέμου αλλά και γενικά η προσφορά όλων των απλών πολιτών».
ΤΡΟΦΙΜΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τους πολύπαθους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής. Αυτήν θα αποστέλλεται άμεσα στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Μάνδρας που ανέλαβαν να φτάνει γρήγορα και υπεύθυνα στους δημότες που έχουν ανάγκη. Αυτές τις πρώτες ημέρες της συγκέντρωσης, σύμφωνα με το εργατικό κέντρο, το ενδιαφέρον των Λαρισαίων είναι μεγάλο, όμως επειδή τα ρούχα που συγκεντρώνονται είναι πάρα πολλά γίνεται έκκληση να δοθεί βαρύτητα σε τρόφιμα εκτός ψυγείου.
Η διοίκηση του ΕΚΛ «καλεί τους εργαζόμενους αλλά και κάθε πολίτη ή επιχείρηση στον νομό μας, να συμβάλουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουμε όσο γίνεται καλύτερα τους κατοίκους της Μάνδρας που το έχουν ανάγκη». Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή ) από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οι Λαρισαίοι Ανάπηροι Πολέμου και Εθν. Αντίστασης για πλημμυροπαθείς

Τη δική τους βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής πρόσθεσαν από το συνταξιοδοτικό τους υστέρημα, οι Λαρισαίοι Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης 1941-44, οι οποίοι συγκέντρωσαν και προώθησαν στην πληγείσα περιοχή 160 κιλά τροφίμων και 60 κουτιά γάλα.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass