ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΛ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ

«Θα αγωνιστώ για τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου»

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 22:39

Αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου μέσω των θεσμικών οργάνων παρουσιάστηκε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της κεντρικής του προεκλογικής ομιλίας ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Αντώνης Γραβάνης. Παρουσία δεκάδων συναδέλφων δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά για την περαιτέρω βελτίωση της δικηγορικής καθημερινότητας, για την εμπέδωση του σεβασμού απέναντι στον Συνήγορο, για την ανάκτηση της χαμένης αίγλης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εύκολο. Απαιτείται επιμονή, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Θα απαιτηθούν ρήξεις και συγκρούσεις. Κατά τη συνδικαλιστική μου πορεία όμως, έχω αποδείξει πλειστάκις ότι δεν φείδομαι προσπαθειών, χρόνου και θυσιών, προκειμένου να επιτύχω το έργο που κάθε φορά μου ανατίθεται. Διαθέτω πλέον τη γνώση και την εμπειρία που απαιτούνται, προκειμένου να συμβάλλω στη συνέχιση του έργου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, πηγαίνοντάς το ένα επίπεδο παραπάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που ευπρόσωπα στέκομαι πλέον ενώπιον σας και ζητώ την ψήφο σας».

Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε μια αναφορά στο ιστορικό της υποψηφιότητάς του και εν συνεχεία μίλησε για τον προεκλογικό αγώνα που έγινε δηλώνοντας «υπερήφανος, διότι αυτό που συμφωνήσαμε εξαρχής, τηρήθηκε σε απόλυτο βαθμό όλη αυτή την περίοδο. Δώσαμε έναν αγώνα ωραίο και καθαρό».

Μίλησε για την προσπάθεια ανανέωσης «που επιχειρείται με τη δική μου προεδρική υποψηφιότητα, όσο και με τη σύνθεση της ομάδας υποψηφίων συμβούλων που με υποστηρίζουν, αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση, αλλά και συνάμα ευκαιρία για αλλαγή γενιάς και ελπίδα για μια νέα πνοή στη δικηγορική εκπροσώπηση».

Αναφέρθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας λέγοντας πως «Δεν είναι ευχολόγιο. Είναι μια συνειδητή επιλογή άμεσα συνυφασμένη με τα πρόσωπα που θα προκύψουν από τις επερχόμενες αρχαιρεσίες».

Ο κ. Γραβάνης έκανε μια ανασκόπηση στο έργο της περασμένης εξαετίας λέγοντας πως «όλα αυτά τα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια, εξοικειώθηκα πλήρως με τις πτυχές της εσωτερικής λειτουργίας του ΔΣΛ, ενώ επίσης γνώρισα τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων πανελλήνιας έκφρασης του κλάδου μας, δηλαδή της Συντονιστικής και της Ολομέλειας. Κυρίως όμως, τα χρόνια αυτά, συνέβαλα κι εγώ με τις προσωπικές μου δυνάμεις σε μερικές από τις πολυάριθμες δράσεις του Συλλόγου μας. Και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που μερικές από αυτές -αν και αρχικά φάνταζαν ανέφικτες και ουτοπικές- είναι πλέον απόλυτα και αναπόσπαστα ενταγμένες στη δικηγορική καθημερινότητα διευκολύνοντάς μας».

Συμπερασματικά επεσήμανε «Σε μια προεκλογική περίοδο δεν μπορεί όλα να μετρώνται στο επίπεδο των εξαγγελιών και των γενικόλογων διακηρύξεων. Ο καθένας κομίζει τα διαπιστευτήριά του σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε επίπεδο έργου. Τα δείγματα γραφής του καθενός μας στο παρελθόν αποτελούν και τον πιο σαφή οδηγό για το μέλλον».

Ακόμα αναφέρθηκε στο μέλλον λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Ο Δικηγορικός Σύλλογος πατώντας γερά στα πόδια του και ευρισκόμενος πολύ μπροστά σε επίπεδο υποδομών, υπηρεσιών και εν γένει λειτουργίας συγκριτικά με άλλους συλλόγους της χώρας, πρέπει να κοιτάξει προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Πρέπει να μεριμνήσει για την περαιτέρω εξέλιξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς τα μέλη του.

Οφείλει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον εκσυγχρονισμό και τη συνολική αναβάθμιση της δικηγορίας μέσω της καινοτομίας και της βέλτιστης ευρωπαϊκής πρακτικής».

Για το ζήτημα της αναβάθμισης της εικόνας και του κύρους της δικηγορίας υπογράμμισε ότι «Μόνο όταν κερδηθεί το στοίχημα του αλληλοσεβασμού θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε και από τους τρίτους τον δέοντα σεβασμό στο λειτούργημα και την ιδιότητά μας» κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Αναφερόμενος στη δικηγορία του αύριο είπε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης στο μέλλον και «Ως Έλληνες Δικηγόροι οφείλουμε να παραμείνουμε σε επαφή με τις διεθνείς εξελίξεις».

*Εν τέλει παρουσίασε την ομάδα των συμβούλων που στηρίζουν την προσπάθειά του. Αυτοί είναι οι εξής: Ανδρούτσου Ελένη, Αστερίου Φώτιος, Βράκας Βασίλειος, Γκουτζουρέλας Βασίλειος, Δημοβέλης Πέτρος, Κακαζιάνη Ελένη, Καραΐσκος Βασίλειος, Καραμανές Περίανδρος, Νασιακόπουλος Γεώργιος, Νούτσιας Γεώργιος, Παυλακούδης Σταύρος, Σαργκάνη Ελευθερία, Σουλακούδης Κυριάκος και Φιλοκώστα Αλεξάνδρα.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass