ΖΗΤΑ Η Π.ΟΜ.Α.ΜΕΑ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μητρώο Οργανώσεων υποστήριξης των ΑμεΑ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 16:16

Παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο δήμαρχος Τρικάλων κ Δημήτριος Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. κ. Ράλλης Τσιουλάκης, στα Τρίκαλα, το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας σχετικά με τον Εθελοντισμό που γίνεται υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και των οικογενειών τους.

Όπως αναφέρθηκε: «Τα Α.μεΑ. και οι οικογένειές τους ζητούν τη δημιουργία Ειδικού Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων που αντικείμενο έχουν την υποστήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Θεωρούν ότι ο εθελοντισμός, υπέρ των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, θα πρέπει να γίνεται από άτομα και φορείς που να έχουν σχέση με το αντικείμενο, γνώση και εμπειρία προκειμένου να αποφθεχθούν επικίνδυνοι πειραματισμοί και υποκειμενικές πρακτικές.

Τέλος, ζητούν τον ενδελεχή έλεγχο των φορέων που ασχολούνται με τον Εθελοντισμό υπέρ των ΑμεΑ και των οικογενειών τους καθώς και του παραγόμενου από αυτούς έργου προκειμένου να διαπιστωθεί και να εκτιμηθεί η αποδοτικότητα και η προσφορά αυτών».

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας της Ομοσπονδίας της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας με τον Δήμο Τρικάλων προκειμένου να αναπτυχθεί από κοινού ένα πλαίσιο αναφοράς και μία δυναμική που σκοπό θα έχει το μεν πρώτο την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ενσωμάτωση των ΑμεΑ στην τοπική κοινωνία, το δεύτερο δε την ανάπτυξη υποδομών, υπηρεσιών και δράσεων που στόχο θα έχουν την ενδυνάμωση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Ως επιστέγασμα της ανωτέρω διαπίστωσης θα αποτελέσει η υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας και του Δήμου Τρικάλων στο προσεχές μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass