ΑΓΩΝΕΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Χαμηλές πτήσεις στην Τερψιθέα

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 15:16

Έναν σημαντικό αλλά και εντυπωσιακό από άποψη θεάματος αγώνα διοργανώνει η Αερολέσχη Λάρισας στο μοντελοδρόμιο Τερψιθέας. Οι αγώνες ανεμοπτέρων F5J ξεκίνησαν χθες Σάββατο και θα ολοκληρωθούν σήμερα Κυριακή, με συμμετοχές που ξεπερνούν τις σαράντα από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ουκρανία και Γερμανία.

Είναι ένας αγώνας επιδεξιότητας. Στόχος είναι κάθε χειριστής να «κρατήσει» το ανεμόπτερό του για 10 λεπτά στον αέρα, προσγειώνοντάς το μάλιστα σε προκαθορισμένο σημείο. Η συγκεκριμένη κατηγορία (F5J) είναι αυτή τη στιγμή η κατηγορία όπου ανά τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, συμμετέχουν οι περισσότεροι αθλητές που ασχολούνται με τον αγωνιστικό αερομοντελισμό.

Χθες η μέρα περιλάμβανε τον τεχνικό έλεγχο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί αγώνες. Σήμερα Κυριακή στις 9:30 το πρωί ξεκινούν οι πτήσεις. Θα πραγματοποιηθούν επτά χρονομετρημένοι γύροι εκ των οποίων θα προσμετρήσουν οι έξι καλύτεροι και τρεις τελικοί. Ο αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους τελικούς είναι εννέα. Το πρόγραμμα του αγώνα είναι δυνατόν να διαφοροποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών με απόφαση του Διευθυντή Αγώνα.

Πέραν των τριών πρώτων της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν έπαθλα και στους τρεις πρώτους αθλητές junior.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του αγωνιστικού ημερολογίου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) και προσέλκυσε το ενδιαφέρων πολλών αθλητών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις ευρωπαϊκές χώρες .

Η κατηγορία F5J είναι μια κατηγορία αγώνων με ηλεκτρικά μοτοανεμόπτερα και οι αγώνες διεξάγονται με ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Σκοπός των κανονισμών είναι να γίνεται ένας αγώνας σχετικά εύκολος, γρήγορος, ευχάριστος και να μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και απλά ανεμόπτερα χαμηλού κόστους αλλά και αεραθλητές μικρής ηλικίας.

Όλα τα ανεμόπτερα φέρουν μια πιστοποιημένη ηλεκτρονική συσκευή, τον Ελεγκτή Ανόδου (Αλτίμετρο). Η συσκευή αυτή επιτρέπει τη λειτουργία του μοτέρ του ανεμοπτέρου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή μέχρι το σκάφος να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ύψος από το έδαφος, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Από κει και πέρα το ανεμόπτερο ανεμοπορεί και πρέπει να κρατηθεί στον αέρα εκμεταλλευόμενο τα θερμικά της περιοχής.

Γενικά, ο τελευταίος που θα προσγειωθεί, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, έχει 0 βαθμούς ποινής ενώ όλοι οι προηγούμενοι πριν από αυτόν χρεώνονται με βαθμούς ποινής, ανάλογα με τη σειρά προσγείωσης.

Τέλος, το μοντέλο πρέπει να προσγειωθεί και να ακινητοποιηθεί εντός συγκεκριμένου χώρου στο έδαφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass