ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Δημοκρατία και όχι οχλοκρατία...

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 17:42

Στη διαφορά της δημοκρατίας από τη λαοκρατία-οχλοκρατία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας 42 μαθητές της Στ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη Βουλή των Ελλήνων.


Ο Λαρισαίος βουλευτής, απευθυνόμενος στους μαθητές, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο το πρόγραμμα των επισκέψεων μαθητών στο εθνικό κοινοβούλιο γιατί σας δίνεται η δυνατότητα να έχετε μια βιωματική εμπειρία, παρακολουθώντας τις εργασίες της Βουλής, του τρόπου που ψηφίζονται οι νόμοι και λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν στη ζωή μας. Η αξία αυτής της εμπειρίας είναι μεγάλη γιατί μπορείτε να μάθετε τη διαφορά της δημοκρατίας από τη λαοκρατία-οχλοκρατία. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα με τη σαφή διάκριση των εξουσιών: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική. Με την ψήφο τους οι πολίτες αποφασίζουν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή και ποια κυβέρνηση θα συγκροτηθεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Απέναντι, λοιπόν, στη δημοκρατία και τα θεσμικά της όργανα που την ελέγχουν, στέκεται η λαοκρατία ή οχλοκρατία. Είναι ουσιαστικά η δικαιολόγηση της βίας και έκνομων συμπεριφορών και ασχημονιών, εν ονόματι του λαού, χωρίς κατ’ ουσίαν, όμως, λαϊκή νομιμοποίηση. Δυστυχώς, σε περιόδους κρίσεων πολλές φορές περισσεύει ο λαϊκισμός και κινδυνεύουμε να διολισθήσουμε στη λαοκρατία και την οχλοκρατία.
Στη Βουλή βρίσκονται οι εκπρόσωποι του λαού, που έχουν εκλεγεί με δημοκρατικές εκλογές. Κι όμως, κατά καιρούς υπήρξαν -εύχομαι να μην υπάρξουν στο μέλλον- απόπειρες εισβολής στη Βουλή εν ονόματι του λαού, κατάλυσης, δηλαδή, του δημοκρατικού πολιτεύματος, από μειοψηφίες. Εύχομαι να έχετε καλή πρόοδο στη ζωή σας και να γίνετε ενεργοί πολίτες».
Οι μαθητές που ξεναγήθηκαν στο Κοινοβούλιο και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του, συνοδεύονταν από τη διευθύντρια κ. Ελένη Δημητρίου, τους δασκάλους κ.κ. Ανδρέα Τσιρίκο και Αντώνη Οικονόμου και τη δασκάλα κα Βασιλική Φίλιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass