ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

«Μεμονωμένα και ασήμαντα κρούσματα αήθους συμπεριφοράς»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 16:15

Απάντηση στην ανακοίνωση της «Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών», που υποστήριζε ότι «ο Ε.Ε.Σ. είναι ακέφαλος» δίνει ο Ε.Ε.Σ. υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκφράζει τη θλίψη του για μεμονωμένα και ασήμαντα κρούσματα αήθους συμπεριφοράς που παρατηρούνται στη Λάρισα από λίγα, ελάχιστα άτομα που βάλλουν κατά του Ε.Ε.Σ. και κινούνται ορμώμενοι από ιδιοτελή κίνητρα.

Διασπείρουν την ψευδή είδηση, ότι δήθεν η σημερινή Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. ζήτησε εξάμηνη θητεία, ενώ στην πραγματικότητα εκείνο που αιτήθηκε ήταν να καλυφθεί το μεσοδιάστημα λίγων ημερών, που μεσολαβεί από τη λήξη της τελευταίας έως την έναρξη ισχύος της νέας θητείας, που θα οριστεί στις 20 Νοεμβρίου με δικαστική απόφαση, προκειμένου να μην μείνει έστω και για λίγες ημέρες χωρίς διοίκηση ο Οργανισμός. Εν όψει μάλιστα σημαντικών πολυδιάστατων προγραμμάτων και δράσεων που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας, και της αναπόδραστης ανάγκης να καλυφθεί αυτό το κενό, τα άτομα αυτά χαίρονται διότι θα βρεθεί “ακέφαλος” και εκτεθειμένος ο ιστορικός Οργανισμός και δημιουργούν το ανάλογο «κλίμα» αποπροσανατολισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπροσωπικές τους επιθυμίες και ίδια συμφέροντα.

Οι λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί ενορχηστρωτές της συκοφαντίας του Ε.Ε.Σ. που για προσωπικά τους συμφέροντα και με αήθη κίνητρα επιχειρούν να τον διασύρουν, έχουν απομονωθεί και δεν έχουν πλέον καμία θέση στη μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι τα κατάλοιπα του παρελθόντος, απομεινάρια και εκφραστές μιας άλλης εποχής στείρας συμφεροντολογικής νοοτροπίας, που η ίδια η ελληνική κοινωνία έχει πλέον βαρεθεί και αποδοκιμάσει. Η ίδια η Κοινωνία των Ανθρωπιστών τους έχει αποβάλει από το σώμα της ως παρείσακτους και θα λογοδοτήσουν για τα ιερόσυλα παιχνίδια τους σε βάρος του Ε.Ε.Σ., με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Οι χιλιάδες αγνοί ιδεολόγοι Εθελοντές των Σωμάτων Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών, όπως και όλοι οι Ερυθροσταυρίτες απανταχού της Ελλάδος, συνεχίζουν με ενότητα και ομοψυχία το δύσκολο εθελοντικό τους έργο και το υψηλό τους καθήκον δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο, με ακλόνητη προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος», καταλήγει η ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass