ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γαλάζιες προετοιμασίες για το προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 03 Νοε 2017 22:39

Σε ρυθμούς προσυνεδρίων κινείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ενόψει του κεντρικού συνεδρίου στην Αθήνα το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου, η ΝΔ περιοδεύει ανά την επικράτεια, με διττό στόχο: Αφενός να αφουγκραστεί την κομματική βάση, ώστε να ληφθεί υπόψη η φωνή των ψηφοφόρων στο συνέδριο, αφετέρου να απαντήσει σε όσα υποστήριξε η κυβέρνηση στα δικά της αναπτυξιακά συνέδρια που διοργάνωσε στην περιφέρεια.

Όλα τα γαλάζια προσυνέδρια έχουν διάφορες θεματικές ενότητες, ανάλογα με τη δυναμική και τις ανάγκες της κάθε περιοχής, με απώτερο σκοπό όταν διοργανωθεί το 11ο τακτικό εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας να έχει καταγραφεί πλήρως το προφίλ της κάθε περιφέρειας. Όπως υποστηρίζει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της «7 προσυνέδρια σε όλη την Ελλάδα, με το κάθε προσυνέδριο να αντιστοιχεί σε μία διαφορετική θεματική ενότητα. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, την ανάδειξη νέων ιδεών και τη συμμετοχή της κοινωνίας, αναδεικνύουμε και εξειδικεύουμε το πρόγραμμά μας. Με απαντήσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, στις ανάγκες των πολιτών και τις προκλήσεις των καιρών». Έτσι μετά το αρχικό προσυνέδριο που διοργανώθηκε για συμβολικούς λόγους στην Αθήνα, ακολούθησε το προσυνέδριο στην Πάτρα, προχθές στα Ιωάννινα και ακολουθεί την επόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης με θέμα τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στη Λάρισα το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 του μήνα για τους αγρότες και την ανάπτυξη στην Περιφέρεια. Ακολουθεί το 6ο προσυνέδριο στην Ανατολική Αττική για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους και τέλος αυτό της Θεσ/νίκης για έναν νέο πατριωτισμό.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Όπως είναι αναμενόμενο το προσυνέδριο της Λάρισας θα είναι αφιερωμένο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στην ανάπτυξη της περιφέρειας με έμφαση στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ και του ΕΣΠΑ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην ενότητα για την περιφερειακή ανάπτυξη θα συζητηθούν οι άξονες των υποδομών, των μεταφορών, τα φράγματα και ο Αχελώος, κ.α. Αν και έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στον νομό Λάρισας (επαρχία Ελασσόνας, Τυρνάβου), εν τούτοις η ηγεσία του κόμματος επέλεξε τη Λάρισα και όχι κάποια άλλη πόλη της Θεσσαλίας για τη διοργάνωση του προσυνεδρίου για πολλούς λόγους. Όπως όλα δείχνουν το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», ενώ ήδη η ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας καθόρισε το πλάνο δράσης της. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ (οδός Κουμουνδούρου) οι 4 πρόεδροι των θεσσαλικών Νομαρχιακών Επιτροπών και σε άλλη συνεδρίαση η διευρυμένη ΝΟΔΕ με τις 7 ΔΗΜΤΟ του νομού. Επίσης έχει ζητηθεί η καταγραφή των προβλημάτων και η κατάθεση προτάσεων -μέσω υπομνημάτων- από εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων, ώστε να ενημερωθεί κεντρικά το κόμμα και να υπάρξει η σχετική προετοιμασία. Το προσυνέδριο θα είναι ανοικτό για την τοπική κοινωνία, δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες προσκλήσεις, ενώ το ακριβές πρόγραμμα των ομιλητών θα καθορισθεί αμέσως μετά το προσυνέδριο του Ηρακλείου.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass