ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΚΑΙ ΟΙ 14 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ:

Μαχόμαστε και οραματιζόμαστε έναν άλλο Δικηγορικό Σύλλογο

Δημοσίευση: 03 Νοε 2017 16:20

Τη διαβεβαίωση ότι εκλεγόμενη στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας θα λειτουργήσει ισότιμα, πλουραλιστικά και δημοκρατικά, δίνει η υποψήφια πρόεδρος κ. Νικολέττα Μπασδέκη με δήλωσή της.

Η κ. Μπασδέκη αναφέρεται στους στόχους της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, τη μετάδοση των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου και την παρέμβασή της σε όλες τις βαθμίδες των Δικαστηρίων ώστε να γίνει πιο ανθρώπινο και λειτουργικό, για δικηγόρους και εντολείς τους, το έργο της Δικαιοσύνης. Ακόμη διαβεβαιώνει ότι θα δώσει δυναμική και καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Εξάλλου σε κοινή δήλωσή τους οι 14 υποψήφιοι σύμβουλοι που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μπασδέκη δηλώνουν πεπεισμένοι ότι «είναι εφικτή η αναστροφή του αρνητικού κλίματος και ανάκτησης του θεσμικού ρόλου των δικηγόρων, μέσω δράσεων του Συλλόγου που στο επίκεντρό του θα έχει τα μέλη του και θα λειτουργεί ανοιχτά και με διαφανείς διαδικασίες».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

Η δήλωση της κ. Νικολέττας Μπασδέκη έχει ως εξής:

«Με τη δήλωση αυτή θα ήθελα να γνωστοποιήσω τις θέσεις μου και να σας καλέσω να συστρατευτούμε σε έναν κοινό αγώνα για το μέλλον του Συλλόγου μας και του επαγγέλματός μας. Το τοπίο γύρω μας είναι ρευστό, το μέλλον δυσοίωνο και η αβεβαιότητα μεγάλη. Απαιτείται συναίνεση, ικανότητα για λεπτούς χειρισμούς και ετοιμότητα μάχης σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι υπέρ μιας ισότιμης, δημοκρατικής και πλουραλιστικής διοίκησης, δίχως τη λογική της εγκαθίδρυσης σχέσεων εξάρτησης. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν μένει στην άκρη, κανείς δεν είναι δικός μας, κανείς δεν είναι απέναντί μας.

Ανταποκρινόμενοι σε πραγματικές συνθήκες χαράζοντας νέα στρατηγική, επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας και επιδιώκουμε:

1.- Την αναβάθμιση των Οργάνων της Διοίκησης

- Της Γενικής Συνέλευσης: Οι δικηγόροι πρέπει να ερωτώνται για καίρια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και αυτή καθ’ εαυτή την υπόστασή τους. Η κάθε απόφαση να ζυμώνεται μέσα από ώριμο διάλογο, να εισακούονται όλες οι απόψεις, οι ενδοιασμοί και τα αντεπιχειρήματα. Φαινόμενα προειλημμένων αποφάσεων, λευκών επιταγών και διά περιφοράς λήψεων αποφάσεων θα αποτελέσουν κακό παρελθόν.

- Του Διοικητικού Συμβουλίου: Το Συμβούλιο θα λειτουργεί με Κανονισμό, οι συνεδριάσεις του θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming), ούτως ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους συναδέλφους (πλην των θεμάτων που άπτονται τα προσωπικά δεδομένα των μελών) και το σώμα να λαμβάνει πλήρη γνώση των θέσεων κάθε συμβούλου, τα δε πρακτικά θα μαγνητοφωνούνται και η απομαγνητοφώνηση αυτών θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε κάθε συνάδελφο.

- Συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων και αξιοποίηση όλου του επιστημονικού δυναμικού του συλλόγου

2.- Την παρέμβαση σε όλες τις βαθμίδες των Δικαστηρίων με προτάσεις στις Ολομέλειες Εφετείου, Πρωτοδικείου, Ειρηνοδικείου και Εισαγγελίας για την:

Α.- αποφυγή των πολύωρων και άσκοπων αναμονών στις συνεδριάσεις τους

Β.- εξαφάνιση του θλιβερού φαινομένου του συνωστισμού των δικηγόρων και των εντολέων τους στις σκάλες του Ειρηνοδικείου

Γ.- πρόταξη των αιτημάτων αναβολών στα ποινικά δικαστήρια, τόσο κατά την ημέρα συνεδρίασης, όσο και την ημέρα διακοπής εφόσον είναι γνωστό το κώλυμα

Δ.- την τήρηση του χρόνου διακοπής των συνεδριάσεων και σε κάθε περίπτωση την ενημέρωση των δικηγόρων για παράταση του χρόνου διακοπής, ώστε να μην καθιστάμεθα όμηροι στις δικαστικές αίθουσες.

Ε.- την παρακολούθηση από το ΔΣ του χρόνου έκδοσης των αποφάσεων, ώστε να μην παρατηρούνται ακραία φαινόμενα μακροχρόνιας καθυστέρησης ή ανασυζήτησης υποθέσεων από ορισμένους δικαστές

Στ.- το δικαίωμα του δικηγόρου να επικοινωνεί ο ίδιος και όχι μέσω των διωκτικών αρχών, με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Ζ.- αντίδραση σε κάθε απρεπή, αγενή και ειρωνική συμπεριφορά προς τους δικηγόρους, από όπου και να πηγάζει.

Η παρέμβασή μας στα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (φορολογικά, ασφαλιστικά κλπ) είναι θέματα της Ολομέλειας, στην οποία θα δώσουμε δυναμικά τη μάχη για την επίλυσή τους με ρεαλιστικές και επεξεργασμένες προτάσεις, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγόρος κάθε μέρα στην άσκηση του λειτουργήματος- επαγγέλματος, είναι θέματα της τοπικής διοίκησης και επιδέχονται υλοποιήσιμες παρεμβάσεις από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και το σθένος να τα επιλύσουν, αλλά και τη διάθεση να έρθουν σε ρήξεις, όταν, όπου και με οποιονδήποτε χρειαστεί υπηρετώντας ένα Κώδικα Αξιών και Προτεραιοτήτων».

Νικολέττα Ν. Μπασδέκη

υποψήφια πρόεδρος Δ.Σ. Λάρισας

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Η δήλωση των 14 υποψηφίων που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μπασδέκη έχει ως εξής:

«Η προηγούμενη πενταετία αποτέλεσε κορύφωση της επίθεσης εναντίον πολλών επαγγελματικών κλάδων μεταξύ των οποίων και του Δικηγορικού. Ο κλάδος μας σήμερα δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ. Επιβλήθηκαν μέτρα τα οποία τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν μπόρεσαν να αποκρούσουν αφού επέλεξαν παρωχημένες και αναποτελεσματικές μορφές αντίδρασης, δεν είχαν ουσιαστικές αντιπροτάσεις και δεν έπεισαν την πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος. Κληθήκαμε να τα βιώσουμε και τα βιώνουμε αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτά απλοί παρατηρητές. Απέναντι στις απλές διαπιστώσεις και στον ατομικισμό αντιπαραθέτουμε τη δράση και τη συλλογικότητα, αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο και με μέσο τον σύλλογό μας μπορούμε να εφαρμόσουμε μια σειρά από προτάσεις ρεαλιστικές ώστε να αναστρέψουμε την κατάσταση, να ανακτήσουμε τον σημαντικό θεσμικό μας ρόλο και να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας θα είναι καθημερινά παρόν, δίπλα στον μαχόμενο Δικηγόρο για να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρoβλήματα που δημιουργούνται σε βάρος του, να τον προστατεύει από τον εξευτελισμό να περισώσει την αξιοπρέπειά του ως ανθρώπου, ως πολίτη, ως επιστήμονα περιφρουρώντας το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος.

Συμμετέχουμε στις επερχόμενες εκλογές γιατί πιστεύουμε πως η αναστροφή του αρνητικού κλίματος είναι εφικτή μέσω συγκεκριμένων δράσεων. Συμμετέχουμε στις εκλογές επιθυμώντας να οικοδομήσουμε τον Σύλλογό μας με επίκεντρο τα μέλη του, να λειτουργήσουμε ένα Σύλλογο ανοιχτό και προσβάσιμο πλέον σε όλους τους συναδέλφους. Ένα Σύλλογο που δεν θα είναι η αρχή ενός ανδρός αλλά θα λειτουργεί δημοκρατικά με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες σε όλα τα ζητήματα με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Το νέο ΔΣ του Συλλόγου που θα συγκροτηθεί από τις επικείμενες εκλογές θα πρέπει να λειτουργεί ουσιαστικά και όχι με προειλημμένες αποφάσεις, τα δε μέλη του να αντιμετωπίζονται όλα ισότιμα από τον νέο πρόεδρο και να μπορούν να ενημερώνονται με λεπτομέρεια και άμεσα για κάθε ζήτημα. Ένα ΔΣ που να λειτουργεί σύμφωνα με συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας και όπως προβλέπει ο κώδικας περί δικηγόρων, να μη συζητούνται σε αυτό αιφνιδιαστικά θέματα εκτός ημερησίας διάταξης τα δε τηρούμενα πρακτικά του να είναι άμεσα διαθέσιμα για όλα τα μέλη του ΔΣΛ. Είμαστε μάχιμοι δικηγόροι και γνωρίζουμε τα προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Θέτουμε υποψηφιότητα λειτουργώντας συλλογικά με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ικανό να δώσει ρεαλιστικές λύσεις και προσβλέποντας στη συνδρομή και βοήθεια κάθε συναδέλφου, ενωμένοι όλοι σε ένα κοινό σκοπό, στοχεύουμε να απαντήσουμε στις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις των καιρών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στηρίζουμε ως υποψήφια πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας τη Νικολέττα Μπασδέκη, της οποίας η δράση και ο δυναμισμός, οι γνώσεις και η αποτελεσματικότητα καθώς και η αλληλεγγύη της, είναι γνωστά στους Δικηγόρους Λάρισας και όχι μόνο. Τη στηρίζουμε και την εμπιστευόμαστε ως τη μόνη ικανή να προσφέρει στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας ένα καινούργιο όραμα και μία διοίκηση διαφορετική, τη μόνη ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες όλων μας, τη μόνη ικανή να ηγηθεί στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο δημοκρατικό και αλληλέγγυο στα μέλη και εξωστρεφή προς την κοινωνία, τη μόνη ικανή να επεμβαίνει δυναμικά και ουσιαστικά όποτε χρειάζεται, και η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στο να αποκτήσει και πάλι ο Σύλλογος τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε, εκείνον του αρωγού και του συμπαραστάτη του δικηγόρου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας έχει μακρά ιστορία και παράδοση. Θέλουμε να έχει και μέλλον».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας, Βελησσαρίου Κωνσταντίνος, Γεωργούλης Λεωνίδας, Γιαγλάρας Ιωάννης, Γιαννούλας Φώτιος, Γκάγκα Φαίδρα, Γκλιάου Γεωργία, Δήμτσας Αλέξανδρος, Κουτσογιάννης Κωνσταντίνος, Λόκα Κατερίνα, Νικολάου Ευαγγελία, Παλαμίδα Ευτυχία, Ραχαβέλιας Μιχαήλ, Χριστοφορίδου Παναγιώτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass