Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018

«Με “γραπτούς” στόχους σε προσχέδια, δεν βγαίνει ο λογαριασμός…»

Δημοσίευση: 03 Νοε 2017 16:08

Τους «ουτοπικούς, γραπτούς στόχους της κυβέρνησης για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, μέσα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις σε κομβικούς τομείς, τις αποκρατικοποιήσεις και τη φορολογική συμμόρφωση που διαλαλεί βροντερά ότι θα κάνει πράξη», αναδεικνύει μέσα από την εισήγησή του για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα με επιχειρήματα για τις κινήσεις των κυβερνώντων, που μόνο φως δεν δείχνουν στο τούνελ της χρόνιας κρίσης που «χτυπάει» ανελέητα τους Έλληνες πολίτες.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αγγίξει δύο-τρία θέματα, αλλά στο σύνολό τους οι παρεμβάσεις που ονειρεύονται, φαντάζουν ως χαμένες προσδοκίες, έχοντας ως τρανταχτό παράδειγμα το κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων (σχεδόν δύο χρόνια χρειάστηκε ο ΟΣΕ…), ή το κομμάτι των διαρθρωτικών παρεμβάσεων με αναπτυξιακή προοπτική, για να μην πω για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους που μου μοιάζει σαν το γιοφύρι της Άρτας… όπως και οι εξαγγελίες σας εδώ και τρία χρόνια περί ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας, που έμεινε στα λόγια σας….» αναφέρει ο κ. Κατσιαντώνης.

 Μάλιστα τονίζει ότι στο ίδιο το προσχέδιο, η επαλήθευση των εκτιμήσεων βρίσκεται στον «αέρα», αφού δεν είναι δεδομένη αλλά εξαρτώμενη από την ομαλή πρόοδο του προγράμματος στήριξης, την ομαλή επιστροφή της χώρας στη χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές, από την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Επιπλέον φαίνεται πως η «βαριά ομίχλη» που καλύπτει τον δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει και το ΔΝΤ μέσα από πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφέρει ο βουλευτής Λάρισας, ρίχνει «μαύρο» στις προβλέψεις για κενό ύψους 1,3% στον στόχο του ΑΕΠ. Γεγονός που σε χρήματα μεταφράζεται σε 2,4 δισ. ευρώ απώλειες, πράγμα που ακυρώνει τον όποιο στόχο για ανάπτυξη και ανακούφιση»

«Θέλει αρετή και τόλμη, όχι μόνο η ελευθερία, αλλά και η διάθεση για παρεμβατικές πράξεις εξόδου της χώρας μας από τη δυναστεία των μνημονίων και της κρίσης που τρώει τις σάρκες των Ελλήνων» τονίζει στους κυβερνώντες ο βουλευτής Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass