ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές των Λαρισαίων δικηγόρων

*Τι μήνυμα στέλνουν μέσω της «Ε» οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία

Δημοσίευση: 01 Νοε 2017 22:08

Η τελευταία ημέρα της υποβολής των υποψηφιοτήτων τόσο για τη θέση του προέδρου όσο και γι’ αυτές των συμβούλων ήταν η χθεσινή ενόψει των επικείμενων εκλογών για τη σύνθεση του νέου ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η κίνηση στο Μέγαρο χθες ήταν μεγάλη με τους υποψήφιους δικηγόρους να χωρίζονται συνολικά σε 3 ομάδες αλλά να υπάρχουν και δύο υποψήφιοι που επέλεξαν να διεκδικήσουν την προεδρία χωρίς να έχουν κάποια υποστηρικτική ομάδα συμβούλων. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου τόσο στη Λάρισα όσο και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας με τους εκλεγέντες να αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2018 και για την προσεχή τετραετία. Σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας αυτή θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου. Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι με αφορμή τη χθεσινή ημέρα έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την εκλογική αυτή διαδικασία.

ΠΡΩΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

Πρώτη χρονικά έφτασε στο Δικηγορικό Μέγαρο για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων η υποψήφια πρόεδρος Νικολέτα Μπασδέκη με την ομάδα των υποψήφιων συμβούλων που τη στηρίζουν. «Μετά και την τυπική υποβολή των υποψηφιοτήτων ξεκινάει από σήμερα (σ.σ. χθες) και επίσημα η προεκλογική περίοδος» δήλωσε στην «Ε» και συνέχισε: «Ελπίζω και εύχομαι έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα με μοναδικό γνώμονα τα προβλήματα των Δικηγόρων, της Δικαιοσύνης αλλά και της προσπάθειας επίλυσης αυτών, υπό τις δύσκολες αντίξοες και βάρβαρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και μαστίζουν τον κλάδο μας τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα δώσουμε τον αγώνα ώστε ο δικηγόρος να αποκτήσει τον ρόλο του ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και ενός εκ των πυλώνων αυτής».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο Δικηγορικό Μέγαρο ο υποψήφιος πρόεδρος Στέλιος Καλογεράς με την ομάδα συμβούλων του τονίζοντας πως «οι εκλογές πρέπει να ξαναγίνουν γιορτή της δημοκρατίας». Μάλιστα μιλώντας στην «Ε» με αφορμή την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είπε: «Εύχομαι σε όλους τους φίλους υποψήφιους προέδρους και συμβούλους καλή επιτυχία και τους συγχαίρω που σε τόσο δύσκολους καιρούς θυσιάζουν χρόνο και κόπο για να προσφέρουν. Δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, ούτε μεσσίες, ούτε από μηχανής θεοί. Οφείλουμε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το εφικτό χωρίς ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις που μόνο κακό κάνουν. Η επόμενη μέρα θα είναι καταστροφικό να βρει τον σύλλογο όμηρο προσωπικών αντιπαραθέσεων και συγκρουσιακών λογικών» και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «είναι καιρός να κάνουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο τη δική μας υπέρβαση».

ΑΥΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΒΑΝΗ

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο υποψήφιος για την προεδρία Αντώνης Γραβάνης έφτασε στα γραφεία του Δικηγορικού Μεγάρου όπου και κατέθεσε τις υποψηφιότητες όλων των προσώπων που συνθέτουν τη δική του ομάδα συμβούλων. Από την πλευρά του μιλώντας στην «Ε» για τις εκλογές είπε: «Επειδή τα πρόσωπα είναι εκείνα που εντέλει καλούνται να μετουσιώσουν τις όποιες αγαθές προθέσεις, είμαι πεπεισμένος ότι η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες στον ΔΣΛ, θα εκφράσει τη βούληση των συναδέλφων για μια νέα αρχή και ένα νέο ήθος στα δικηγορικά πράγματα».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «Προσωπικά, μαζί με τους συναδέλφους που με στηρίζουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία και την ενημέρωση των συναδέλφων για τις προτάσεις μας με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του Συλλόγου και τη συνολική αναβάθμιση της δικηγορίας, προκειμένου να ξεκινήσει επιτέλους η αναστροφή της σημερινής κατάστασης και να γίνει το πολυαναμενόμενο βήμα μπροστά προς τη Δικηγορία του αύριο» κατέληξε ο Αντώνης Γραβάνης.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΣΙΟΒΑΡΙΔΗΣ

Ελπινίκη Τσάτσαρη και Θανάσης Τσιοβαρίδης επέλεξαν να υποβάλουν υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΔΣΛ χωρίς να έχουν κάποια υποστηρικτική ομάδα συμβούλων.

Η Ελπινίκη Τσάτσαρη τόνισε πως «Εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ομαλοποίηση των συνθηκών στην άσκηση του λειτουργήματός μας».

Εν κατακλείδι ο Θανάσης Τσιοβαρίδης ευχήθηκε μέσω της «Ε» να επιλέξουν οι συνάδελφοί του «αυτόν που θα είναι ο ικανότερος εκπρόσωπός τους, με γνώμονα και κριτήριο την καλύτερη και πλέον ευπρόσωπη εμφάνιση του δικηγορικού μας συλλόγου και την προάσπιση και ανύψωση του δικηγορικού κύρους. Αυτόν που θα σταθεί καλύτερα δίπλα τους στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην καθημερινή μάχη και προσπάθεια για την απονομή της δικαιοσύνης και την υπεράσπιση του δικαίου. Ας επιλέξουν αυτόν που θα βοηθήσει να είναι δυνατή η ελεύθερη φωνή του δικηγόρου στην καθημερινή υπεράσπιση του δικαίου όλων των πολιτών».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΚΕ

*Εκτός των τριών ομάδων υπάρχουν και τρεις υποψήφιοι που επιλέγουν να κατέλθουν στις εκλογές εκτός κάποιας ομάδας όμως υπάρχει και ένας που εκπροσωπεί το ΚΚΕ. «Ανεξάρτητοι» είναι οι Κολοκυθόπουλος Νικόλαος του Παναγιώτη, Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα του Αντωνίου και Μίγα – Κατσογιάννη Δέσποινα του Βασιλείου.

Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει ο Βακράτσας Νικόλαος του Δημητρίου.

Συνολικά υποβλήθηκαν 5 υποψηφιότητες για το αξίωμα του προέδρου και 43 για το αξίωμα του συμβούλου. Από 14 έχουν οι ομάδες Γραβάνη και Μπασδέκη, 11 έχει η ομάδα του Καλογερά, ένας εκπροσωπώντας το ΚΚΕ και 3 ανεξάρτητοι.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

GRABANHS OMADA

Ανδρούτσου Έλενα του Γεωργίου

Αστερίου Φώτιος του Δημητρίου

Βράκας Βασίλειος του Ιωάννη

Γκουτζουρέλας Βασίλειος του Γεωργίου

Δημοβέλης Πέτρος του Ευαγγέλου

Κακαζιάνη Ελένη του Ιωάννη

Καραΐσκος Βασίλειος του Ελευθερίου

Καραμανές Περίανδρος του Γεωργίου-Ελευθερίου

Νασιακόπουλος Γεώργιος του Νικολάου

Νούτσιας Γεώργιος του Στεφάνου

Παυλακούδης Σταύρος του Αναστασίου

Σαργκάνη Ελευθερία του Βασιλείου

Σουλακούδης Κυριάκος του Δημητρίου

Φιλοκώστα Αλεξάνδρα του Παντελή

 

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

KALOGERAS OMADA

Αντωνίου Γεώργιος

Γεωργούλας Αλέξανδρος (Ελασσόνα )

Διανελλάκης Ευάγγελος

Ζουλούμη Μαρία

Κατσίδη Αναστασία

Κωνσταντίνου Ευριπίδης (Φάρσαλα)

Μπαλατσούκας Δημήτρης

Μπραζιώτης Χρήστος

Νάνου Βασιλική - Μαρία

Παπαδημητρίου Μαρίνα

Σωτηρίου Στυλιανή

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

MPASDEKH OMADA

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας

Βελλησαρίου Κωνσταντίνος

Γεωργούλης Λεωνίδας

Γιαγλάρας Ιωάννης

Γιαννούλας Φώτης

Γκάγκα Φαίδρα

Γκλιάου Γεωργία

Δήμτσας Αλέξανδρος

Κουτσογιάννης Κωνσταντίνος

Λόκα Κατερίνα

Νικολάου Ευαγγελία

Παλαμίδα Ευτυχία

Ραχαβέλιας Μιχαήλ

Χριστοφορίδου Παναγιώτα

 

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass