ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου στον Άγιο Πατάπιο και στο Ναύπλιο

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 16:18

Τη φθινοπωρινή τους εξόρμηση, με την ευλογία του σεβασμιοτάτου κ.Ιγνατίου, πραγματοποίησαν οι νέοι του Αγίου Αχιλλίου στον Άγιο Πατάπιο και στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη «μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο αναχώρησαν οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου για να φθάσουν νωρίς το πρωί, στο Λουτράκι όπου ανηφόρισαν στα Γεράνεια Όρη, στη γυναικεία Ιερά Μονή του οσίου Παταπίου. Τη στιγμή που έφτασαν στο μοναστήρι τους υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο η Λαρισαία μοναχή Μαγδαληνή. Πρώτο μέλημα ήταν να προσκυνήσουν το άφθαρτο λείψανο του οσίου Παταπίου στο σπηλαιώδες ασκητήριό του. Ντιν νταν… ακούγονταν γλυκά οι καμπάνες, καθώς οι μοναχές άρχισαν να ψάλουν τη λητή της εορτής του αγίου Ιγνατίου επισκόπου Μηθύμνης. Μπήκαν στον Ναό, όπου ασπάστηκαν την αγία κάρα της οσίας Υπομονής. Στη συνέχεια, ο π.Ραφαήλ έβαλε «Ευλογητό…» ξεκινώντας τον όρθρο και ακολούθως άρχισε η Θεία Λειτουργία. Οι αδερφές, χωρισμένες σε δύο χορούς, έψαλαν μελωδικά τους ύμνους της ημέρας ανεβάζοντας τους Νέους στους ουρανούς. Κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και με την ευλογία του Θεού μέσα τους παρακάθισαν σε ένα πρωινό που πλουσιοπάροχα τους παρείχε η φιλόξενη αδερφότητα. Η γερόντισσα Χρυσοβαλάντη τους ανέπαυσε και με τα πνευματικά της λόγια, που σαν βάλσαμο έπεσαν στις ψυχές τους. Τους μίλησε για την ιστορία της μονής, την πορεία της αδελφότητος, καθώς και για τον βίο και τα θαύματα του οσίου Παταπίου, τονίζοντας τη ζωντανή παρουσία του στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Χαρούμενοι και γεμάτοι θείες ευλογίες κατέβηκαν στην κοσμοπολίτικη λουτρόπολη και έκαναν μια στάση στον περίφημο Ισθμό της Κορίνθου. Ο καταγάλανος ουρανός και ο λαμπερός ήλιος ήταν σύμμαχοί τους. Σύντομα κατευθύνθηκαν στο γραφικό Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους, όπου επισκέφθηκαν το Παλαμήδι και τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Απόλαυσαν την όμορφη θέα που καλύπτει όλη την πόλη και έκαναν….ρεκόρ φωτογραφίσεων! Έπειτα είχαν αρκετό χρόνο ελεύθερο να περπατήσουν στα σοκάκια του Ναυπλίου και να γνωρίσουν τις ομορφιές του: Πλατεία Συντάγματος, Πρώτη Βουλή των Ελλήνων, Πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο, Ναός Αγίου Σπυρίδωνα, Παραλία, Μπούρτζι κλπ. Απόλαυσαν τα τοπικά εδέσματα και την καλοσύνη των κατοίκων και με βαριά καρδιά πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Οι δραστηριότητές τους

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάξεις των Νέων πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, 8.45 – 10.15 (αμέσως μετά την Παράκληση του αγίου Λουκά) στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αχιλλίου.

Πρώτα τελείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα οι Νέοι συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα π.Ραφαήλ. Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα: «Πιστεύω…και εις ένα Κύριον,Ιησούν Χριστόν…» (Ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως, Β΄ Μέρος). Εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στις εξής δραστηριότητες:

1.Θεατρική Ομάδα (για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε με τον π.Ραφαήλ ή τον κ.Γιάννη Τσιάτσιο στο τηλ. 6973281063).

2.Χορωδία.

3.Χορευτικό (Κάθε Τετάρτη 2 τμήματα, ένα για αρχάριους 8.30μ.μ. και ένα για προχωρημένους στις 9.30μ.μ.).

4.Ορχήστρα.

5.Διακονία ασθενών (Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς, σε νοσηλευτικά ιδρύματα)

6.Ιστοσελίδα <www.inaa.gr>

7.Ραδιοφωνική εκπομπή <<ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ>>(Κάθε Πέμπτη 8-9μ.μ. στους 96.3 FM),την οποία μπορείτε να ακούσετε και στο youtube.

8.Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου «Εύηχη Σάλπιγγα». Μόλις κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος.

9.Μαθήματα πλεξίματος (Κάθε Σάββατο 6μ.μ.).

10.Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass