ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ:

Υποκλίθηκαν στους ήρωες του ‘40

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 22:32

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και στην Αγιά προχθές το Σάββατο η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων που τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος, ο αρχιμανδρίτης π. Ρωμανός Ζέρβας και ο πρωτοπρεσβύτερος ιερέας π. Αθανάσιος Μακρής.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Φυσικής του Επαγγελματικού Λυκείου και του Γυμνασίου κ. Κυριακάκη Νικόλαο και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από μαθητές του Γυμνασίου Αγιάς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκαν στεφάνια από τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Λιούπα Νικόλαο εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τον αντισυνταγματάρχη κ. Χρήστο Καλαμάκη εκπροσωπώντας τα στρατιωτικά σώματα, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς κ. Βασίλη Βλαχογιάννη, από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς κ. Χρήστο Καρνάβα, από τον διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου κ. Χρήστο Αντωνίου, από τον κ. Ζάχο Μπατζιόλα, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς, για την Εθνική Αντίσταση και τους Αναπήρους Πολέμου, από τον κ. Ηλία Παντελίδη, διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον κ. Νικόλαο Ντάβα, διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αγιάς, εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και από τον δήμαρχο Στρουμιάνι Βουλγαρίας Εμίλ Ιλίεφ, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αγιά συνοδεύοντας αποστολή της πατρίδας του που συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διεξάγεται στην Αγιά.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, παρουσία πλήθους κόσμου, των προαναφερόμενων, αλλά και μεταξύ άλλων της πρώην βουλευτού Βάσως Αλεξανδρίδου, του εκπροσώπου του ΑΤΑ υποσμηναγού Παναγιώτη Ζώτου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Σωτήρη Μάρκου, των πρώην δημάρχων Χριστίνας Χριστούλα και Βασίλη Κουτσαντά, πολλών δημοτικών συμβούλων, διευθυντών υπηρεσιών, σχολείων και προέδρων συλλόγων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «»Ε)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass