ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στο Μελισσοχώρι

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 15:36

Με λαμπρότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε στις τοπικές Κοινότητες των Βουναίνων, του Μελισσοχωρίου και της Χαράς, του Δήμου Κιλελέρ, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού παρουσία του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου και της ηγεσίας του Δήμου.

Σε όλες τις κοινότητες, την παραμονή της εορτής του Αγίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα της εορτής όρθρος, θεία λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και περιφορά της εικόνας του Αγίου.

Στη Χαρά ο δήμαρχος επισκέφθηκε το πνευματικό κέντρο του χωριού όπου ο σύλλογος γυναικών πρόσφερε καφέ και διάφορα εδέσματα.

* Στο Μελισσοχώρι, παρουσία του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχιλλίου, του ιερέα του χωρίου π. Μελετίου και του δημάρχου Κιλελέρ, έγιναν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου. Πιο συγκεκριμένα:

Μεγάλη εορτή και πανήγυρη τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μελισσοχώρι, με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμη ημέρα της μεγάλης εορτής του Αγίου. Η μεγαλοπρεπής ιερά λιτάνευση της εφεστίου ιεράς εικόνος του Αγίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσία πολλών χριστιανών και του ευλαβούς ιερού κλήρου, ενώ συμμετείχαν πολλοί εκ των τοπικών αρχόντων με πρώτο τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο. Στο τέλος της ιεράς λιτανεύσεως τελέσθηκε από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο η ακολουθία του αγιασμού στο νέο πνευματικό κέντρο της ενορίας, το οποίο με τις ευχές και τις ευλογίες του σεβ. μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και ύστερα από πολλούς κόπους, ετοίμασαν ο εφημέριος της ενορίας, αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι δραστήριες κυρίες της ενορίας, προς πνευματικό και κατηχητικό καταρτισμό των ευλαβών ενοριτών και προς ωφέλεια του πιστού λαού του Θεού και κυρίως των νέων γονέων και των παιδιών που θα διδάσκονται μέσα σε αυτό το κέντρο τον σωτήριο λόγο του Θεού. Ακολούθησαν μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και πανηγύρεως οι δέουσες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις και προσφέρθηκε κέρασμα για όλους τους πιστούς, που με πολλή αγάπη ετοίμασαν οι φιλόξενες κυρίες της ενορίας του Μελισσοχωρίου.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass