ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ανεξέλεγκτη χωματερή στο Ελευθέριο

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2017 22:42

Ανάμεσα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και δίπλα σε ένα ποιμνιοστάσιο και σε αρδευτικό κανάλι, έχει δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη χωματερή, έξω από την τοπική κοινότητα Ελευθερίου, του Δήμου Κιλελέρ.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την κατοικημένη περιοχή έχουν πετάξει απόβλητα, οργανικά και φυτικά υπολείμματα, συσκευασίες φυτοφαρμάκων, μπάζα και καταστρεμμένα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών, που μολύνει γη και ατμόσφαιρα.

Τα ψηλά βάτα καλύπτουν από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο την ασχήμια του τοπίου και τη μόλυνση που δέχεται η περιοχή, αλλά την προδίδουν οι καπνοί που υψώνονται από τη φωτιά που κάποιος έβαλε στα σκουπίδια, αλλά και από τη δυσωδία που αναδύεται και διαχέεται σε μεγάλη απόσταση.

Είναι μια εστία καταστροφής του περιβάλλοντος, που αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης αδιαφορίας και της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες προστασίας του φυσικού πλούτου, τον οποίο συνεχίζουμε να ρυπαίνουμε, χωρίς συνείδηση των επιπτώσεων.

Πετώντας κάποιος τα μπάζα και τα σκουπίδια του, όπου τον βολεύει, χωρίς να κάνει τον κόπο να συνεννοηθεί με την αρμόδια αρχή, πού γίνεται η ρίψη τέτοιων ειδών απορριμμάτων, δεν μαρτυρά μόνο ότι δεν σέβεται το φυσικό περιβάλλον που ζει, αλλά ούτε και τον ίδιο του τον εαυτό μέσα σε αυτό.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass