ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

Σκοπευτήριο Φαρσάλων «Ιάκωβος Λεβής»

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 22:00

Παρουσία επισήμων, αρκετού κόσμου και 95 σκοπευτών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν διεθνείς αγώνες σκοποβολής, επιπέδου τρία στο Σκοπευτήριο Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η ονοματοθεσία του Σκοπευτηρίου στη μνήμη του ιδρυτή του και πρώτου προέδρου του Ομίλου Πρακτικής Σκοποβολής Φασάλων, Ιάκωβου Λεβή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κόρη και τα εγγόνια του Ιάκωβου Λεβή, το όνομα του οποίου θα φέρει πλέον το Σκοπευτήριο Φαρσάλων που λειτούργησε το 1999.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η σημερινή αγωνιστική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή του Σκοπευτηρίου και πρώτο πρόεδρο του ΟΠΣΦ, αείμνηστο Ιάκωβο Λεβή. Παρόντες είναι η κόρη και τα εγγόνια του. Ο Ιάκωβος Λεβής για τον τόπο ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Δαιμόνιος έμπορος, οικογενειάρχης άριστος, κοινωνικοποιημένος πολίτης, ενεργός και δημιουργικός μέχρι τον θάνατό του. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το Σκοπευτήριο, που είναι κορυφαίο σε θεσσαλικό επίπεδο και από τα καλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι δικό του δημιούργημα. Ο Δήμος Φαρσάλων βοήθησε όσο μπορούσε και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε για την αναβάθμισή του όσο μπορούμε. Όπως πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο του ΟΠΣΦ σκοπεύουν να διοργανώσουν εδώ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής εντός του 2018. Αρα έχουμε βαρύ φορτίο ώστε το Σκοπευτήριο να γίνει εκ των κορυφαίων πανελλαδικά.

Η οικογένεια του Ιάκωβου Λεβή και όλοι εμείς να θυμόμαστε ό,τι άφησε στον τόπο και γι’ αυτό επάξια το Σκοπευτήριο Φαρσάλων θα φέρει το όνομά του “Ιάκωβος Λεβής”».

Κατόπιν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεβέντης, διάβασε επιστολή του πρώην υπουργού κ. Γεωργίου Σουφλιά που ήταν προσωπικός φίλος του Ιάκωβου Λεβή που μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ τον Ομιλο Πρακτικής Σκοποβολής Φαρσάλων για την τιμητική του πρόσκληση. Θέλω να συγχαρώ τον Ομιλο για την απόφασή του να δοθεί στο Σκοπευτήριο το όνομα του Ιάκωβου Λεβή, ενός εξαιρετικού, καλόκαρδου και δημιουργικού ανθρώπου. Ο Ιάκωβος (Τζακ) ήταν εκλεκτός μου φίλος και χαίρομαι που θα δοθεί το όνομά του στο Σκοπευτήριο στη μνήμη του.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο του ΟΠΣΦ κ. Βασίλη Λεβέντη για τον σεβασμό της μνήμης ενός ξεχωριστού ανθρώπου με μεγάλη προσφορά».

Ακολούθησε ομιλία της κόρης του Ιάκωβου Λεβή, κ. Τζένης Λεβή, που εμφανώς συγκινημένη σημείωσε: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νιώθω με αφορμή την τιμή που κάνετε στον αγαπημένο μου πατέρα και φίλο πάνω απ’ όλα, να γίνει η ονοματοθεσία του Σκοπευτηρίου στη μνήμη του. Είμαι συγκινημένη γιατί ο πατέρας μου περνώντας από αυτή τη ζωή άφησε το στίγμα του. Ως επαναστάτης που από Εβραίος έγινε Χριστιανός, ως ανήσυχη προσωπικότητα και ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ιδρυτής του Κυνηγετικού και Σκοπευτικού Συλλόγου Φαρσάλων και γι’ αυτό δικαίως του απονεμήθηκε και ο τίτλος του επίτιμου πολίτη της πόλης μας.

Είμαστε περήφανοι τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου, Μόνικα και Νάσος που υπήρξε πατέρας μας και μας άφησε το όνομά του ως παρακαταθήκη. Ευχαριστώ όλους όσοι παρευρίσκεστε σήμερα στην εκδήλωση. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον οικογενειακό μας φίλο, πρώην υπουργό, κ. Γιώργο Σουφλιά.

Το Σκοπευτήριο ιδρύθηκε το 1999 επί δημαρχίας Αχιλλέα Γκουντόπουλου. Δεν θα ξεχάσω τη μεγάλη χαρά του πατέρα μου την ημέρα που επέστρεψε από το υπουργείο με την πρώην δήμαρχο και φίλη κ. Μαρία Ιφου για την έγκριση της μεγάλης επιχορήγησης για την κατασκευή του Σκοπευτηρίου.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΟΠΣΦ κ. Βασίλη Λεβέντη για την επιτυχημένη πορεία του συλλόγου. Ευελπιστούμε ότι ο νυν δήμαρχος κ. Αρης Καραχάλιος θα στηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου ώστε το Σκοπευτήριο να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεβέντης μετά την ονοματοθεσία του Σκοπευτηρίου «Ιάκωβος Λεβής» απένειμε τιμητικές πλακέτες στον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιο, στον εκπρόσωπο του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά και στους κριτές των αγώνων Πέτρο Γαβαλά, Αλέξ. Καρακοντόπουλο και Αγγελική Κατσικοπούλου για την προσφορά του στο άθλημα της σκοποβολής.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσημοι, 95 σκοπευτές απ’ όλη την Ελλάδα, κριτές αγώνων και αρκετός κόσμος.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass