ΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Στη διάθεση των αγροτών η προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 22:01

Στους λογαριασμούς των παραγωγών πιστώθηκε, χθες Τρίτη, το 70% της Βασικής Ενίσχυσης, ύψους 701.027.961,21 ευρώ κι έτσι 537.406 δικαιούχοι αγρότες της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα από σήμερα να προχωρήσουν κανονικά σε αναλήψεις από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας.

Ωστόσο κάποιοι αγρότες ήδη προχώρησαν σε αναλήψεις από χθες βράδυ, μέσω των ATM.
Σύμφωνα με την «Υπαιθρο Χώρα» «το ποσοστό πληρωμής των δικαιούχων έφθασε το 99,6% της αξίας των δικαιωμάτων των παραγωγών καθώς δεν παρατηρήθηκαν πολλά σφάλματα στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Σε αυτούς που θα πληρωθούν συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι αποδέκτες μεταβίβασης δικαιωμάτων, καθώς ο σχετικός έλεγχος των 65.000 αιτημάτων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 97% και εκκρεμούν ουσιαστικά μόνο όσα παρουσίαζαν ελλείψεις δικαιολογητικών. Όπως είχε προαναγγελθεί πάντως, δεν συμπεριλαμβάνεται στην πληρωμή τα νέα δικαιώματα που θα δοθούν από το Εθνικό Απόθεμα καθώς η εξέταση των 80.000 αιτήσεων θα ολοκληρωθεί πριν την εκκαθαριστική πληρωμή στο τέλος του έτους. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και 50.000 παραγωγοί με ποσό πληρωμής μικρότερο των 250 ευρώ, για τους οποίους θα πρέπει να συνυπολογισθούν και οι υπόλοιπες ενισχύσεις κατά την πληρωμή της εκκαθάρισης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass