ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Η Ελασσόνα γιορτάζει τον πολιούχο της Aγιο Δημήτριο

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2017 22:06

Aρχισαν το περασμένο Σάββατο 21 Οκτωβρίου και κορυφώνονται μεθαύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αγίου της Ελασσόνας, του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ελασσόνας:


- Σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα(έως τις 8 το βράδυ) θα τελεσθεί η Ακολουθία των Εγκωμίων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.
- Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
- Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ελασσόνας θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Ελασσόνας, καθώς και πιστοί από όλη την περιοχή, και όχι μόνο.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν Τετάρτη και Πέμπτη και στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, εκεί όπου υπάρχουν εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Δημήτριο, και πιο συγκεκριμένα:
Στην Τσαριτσάνη(στο ιστορικό μοναστήρι «Βαλέτσικο»), στην Κρανέα, στο Μεσοχώρι, στο Κεφαλόβρυσο, στην Δολίχη, στην Κρυόβρυση, στη Φαρμάκη, στη Συκέα, στο Γήλοφο Δεσκάτης, στον «γειτονικό» Άγιο Δημήτριο Πιερίας, και όχι μόνο.
ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Ξεκίνησαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου στην ομώνυμη ενορία στη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Μητρόπολη Λαρίσης σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 7.30 θα τελεσθεί όρθρος και η θεία λειτουργία. Το απόγευμα 18.00 εσπερινός και εγκώμια του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 7.30 όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 18.30 μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα υπό του πρωτοσυγκέλου της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχιλλίου.
Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 7.30 όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Στις 18.00 μεθέορτος εσπερινός λιτάνευσις των αγίων εικόνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας του Κριτσιλάρ) με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης πέριξ της ενορίας της Νέας Σμύρνης.
Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 7.30 όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 18.00 μέγας εσπερινός της Αγίας Σκέπης και δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της ιεράς εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας.
* Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το αστικό Νο 1.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass