ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

«Έπεσαν οι βιτρίνες της υποκρισίας»

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 15:26

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «παρά τη στήριξη και την αλληλεγγύη πλήθους κόσμου, οργανώσεων και συλλογικοτήτων που δημοσιοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή, τη Δευτέρα 16/10 -και για ακόμη μία φορά- το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισής τους με τον ίδιο εκδικητικό και προκλητικό τρόπο.

Από τη μία, η δικαστική εξουσία που «αποφασίζει και διατάσσει» παρά και ενάντια στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, η ίδια εξουσία που διαπλέκεται στις βρώμικες υποθέσεις της Siemens, αυτή που φυλακίζει όποιον δεν πληρώνει διόδια -ακόμα κι αν είναι άνεργος- αλλά αποφυλακίζει τους νεοΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, αυτή που ξεγυμνώνει τους αδύναμους αλλά προστατεύει τα αφεντικά, τους εργολάβους, ακόμη κι αν κάνουν εμπόριο ναρκωτικών πολλών τόνων.

Από την άλλη, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο Θατσερικό ΤΙΝΑ, διατηρεί το κράτος έκτακτης ανάγκης χωρίς να αμφισβητεί στο ελάχιστο τον τρομονόμο που ψήφισαν οι προκάτοχοί της, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των στελεχών της. Ο τρομονόμος 187Α είναι ικανός να βαφτίσει τρομοκρατία κάθε κοινωνικό αγώνα, πορεία ή διαδήλωση, να ποινικοποιήσει κοινωνικές σχέσεις, προσωπικές πεποιθήσεις ή και πολιτικές ιδέες ανάλογα την όρεξη του κάθε δικαστή.

Η 29χρονη πανεπιστημιακός Ηριάννα ΒΛ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», με μοναδικά στοιχεία ένα μερικό γενετικό υλικό, το οποίο επιστήμονες χαρακτήρισαν «άκυρο δείγμα» και την προσωπική της σχέση με πρώην κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο οποίος αθωώθηκε καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εναντίον του.

Οι βιτρίνες της υποκρισίας έσπασαν. Είναι προφανές ότι δικαστές και Κυβέρνηση εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα και αυτά δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των ισχυρών ενάντια σε αυτά των καταπιεσμένων. Παίρνουμε θέση γιατί ο καθένας και η καθεμιά μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Γιατί η Ηριάννα και ο Περικλής είμαστε όλοι εμείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass