ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Παρέμβαση Ροντούλη για την αποχέτευση στο Δαμάσι

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 22:10

Την αναγκαιότητα κατασκευής και λειτουργίας δικτύου αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στο δημοτικό διαμέρισμα του Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου

επισημαίνει με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου «Δράση Πολιτών», κ. Στέλιος Ροντούλης.

 Η συγκεκριμένη επιστολή του κ. Ροντούλη προέκυψε μετά τα επανειλημμένα παράπονα των κατοίκων του Δαμασίου για την ανυπαρξία των σημαντικών αυτών υποδομών, που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των οικογενειών του δυναμικού αυτού χωριού όπου ευτυχώς, ακόμα, οι κάτοικοι δεν το εγκατέλειψαν όπως συνέβη σε πολλά ορεινά ή ημιορεινά χωριά του νομούς μας αλλά και στη χώρα γενικότερα.

Ο κ. Ροντούλης στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό σημειώνει αρχικά: «Όπως γνωρίζετε, το δημοτικό διαμέρισμα του Δαμασίου αποτελεί έναν ζωντανό οικισμό 1.500 περίπου κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, επιδεικνύοντας αξιομνημόνευτες παραγωγικές ικανότητες.

 Όμως, μολονότι το Δαμάσι ως οικισμός θα μπορούσε να έχει μια θαυμαστή αναπτυξιακή προοπτική, λόγω κυρίως του ευφόρου κάμπου και των πλουσίων υδατικών αποθεμάτων που διαθέτει, αντιμετωπίζει μια ιδιάζουσα κατάσταση στασιμότητας, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στην έλλειψη δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που επιφέρει μια σειρά προσκομμάτων στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του οικισμού και στην ευζωία των κατοίκων του».

Και ο κ. Ροντούλης συνεχίζει προς τον κ. Αγοραστό:

Έτσι, κ. περιφερειάρχη, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η λειτουργία αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού συγκροτεί απαραίτητη προϋπόθεση ευμάρειας και ανάπτυξης του οικισμού για τέσσερις κυρίως λόγους:

- Πρώτον, θα διασφαλισθεί η υγεία των κατοίκων, δεύτερον θα προστατευθεί το περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας, τρίτον θα αυξηθούν οι αξίες των ακινήτων εντός του οικισμού και τέταρτον θα παρακινηθούν νέα ζευγάρια να χτίσουν το σπιτικό τους στο χωριό, ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία μέσω της οικοδομικής δραστηριότητας.

 Γνωρίζοντας, λοιπόν, κ. περιφερειάρχη και το προσωπικό σας ενδιαφέρον για το μέλλον του Δαμασίου, θεωρώ ότι θα προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ένταξη του προτεινομένου έργου στο εν εξελίξει ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 Σας πληροφορώ, μάλιστα, ότι οι κάτοικοι του Δαμασίου προσβλέπουν στην προσωπική σας εμπλοκή επί του θέματος, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια αναφυόμενα προβλήματα, δεδομένου ότι το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας και ως τέτοιο θα πρέπει τάχιστα και άνευ χρονοτριβής να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, καταλήγει ο κ. Ροντούλης στην επιστολή του προς τον κ. Αγοραστό».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass