ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΔΕΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Υβρις» το νομοσχέδιο περί Νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 16:26

Την αντίθεσή τους με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου περί «Νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου», καταθέτουν σε επιστολή διαμαρτυρίας τους δέκα Σύλλογοι

του νομού Λάρισας, καταγγέλλοντας ότι: «Εάν μέχρι πρότινος η ρήση πως στην πατρίδα μας «είσαι ό,τι δηλώσεις» χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως αστεϊσμός, φαίνεται πως οι κυβερνώντες αποφάσισαν πια με νόμο να την κάνουν πραγματικότητα».

Υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις επιπτώσεις που θα επιφέρει ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου είναι οι εξής: «Το δικαίωμα για αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου - και ταυτόχρονα του ονόματος/επωνύμου - στο σύνολο των ταυτοποιητικών εγγράφων του προσώπου, με μία τόσο απλή και σύντομη διαδικασία, χωρίς καν να απαιτείται αντιστοιχία μεταξύ του δηλούμενου φύλου και της εξωτερικής εικόνας του αιτούντος, αποτελεί πρώτης τάξης δώρο για άτομα που έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις και προσπαθούν να διαφύγουν τη σύλληψη. Επειδή μάλιστα απαγορεύεται να υπάρχει στα νέα έγγραφα αναφορά πως μεσολάβησε αλλαγή φύλου, θα δυσχεραίνεται κατά πολύ το έργο των δημόσιων αρχών στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Θεσπίζοντας το δικαίωμα «διόρθωσης» φύλου από την ηλικία των 17 ετών, το νομοσχέδιο επιτρέπει στους άρρενες που θα «διορθώσουν» το φύλο τους να μην εκπληρώσουν την υποχρέωση της στρατιωτικής τους θητείας, χωρίς τον κίνδυνο να κηρυχθούν ανυπότακτοι.

Εξάλλου το νομοσχέδιο δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για την παραβίαση του αβάτου του Αγίου Όρους και των Ιερών Μονών. Εάν π.χ. μία γυναίκα θελήσει να εισέλθει στο Άγιον Όρος, μπορεί πολύ εύκολα με μία απλή - και αργότερα αναστρέψιμη - «διόρθωση» φύλου να παραβιάσει αυτόν τον υπερχιλιετή ιερό θεσμό.

Ακόμη χειρότερα, το εν λόγω νομοσχέδιο εισάγει ύπουλα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ένα έγγαμο ζεύγος ομοφύλων, αναγνωριζόμενο ως ετερόφυλο, θα απολαμβάνει και όλα τα δικαιώματα των εγγάμων. Κατά συνέπεια θα έχει και δικαίωμα υιοθεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των υιοθετούμενων τέκνων.

Το χειρότερο όλων πάντως είναι ότι για πρώτη φορά στην πατρίδα μας θα αναγνωρίζεται ως δικαίωμα του ανθρώπου το να αντιστρατεύεται την ίδια του τη φύση, το να αρνείται να είναι εκείνο που τον έπλασε ο Δημιουργός.

Τι άλλο είναι αυτό, αν όχι ό,τι οι αρχαίοι μας πρόγονοι αποκαλούσαν «ύβρι»;

Είναι προφανές ότι τα θεσπιζόμενα από το νομοσχέδιο ως δικαιώματα αντιβαίνουν στην ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία, προσκρούουν στην κοινή λογική, καταφρονούν το θεόπλαστο και θεοειδές του ανθρώπινου προσώπου, και αντίκεινται στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, που αποτελεί οργανικό στοιχείο της εθνικής μας ιδιοσυστασίας».

Οι Σύλλογοι που υπογράφουν τη επιστολή διαμαρτυρίας είναι οι εξής:

Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωσις «η Χριστιανική Αγωγή») Λάρισας, Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας, Ενωμένη Ρωμηοσύνη Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος», Ένωση Θεολόγων Λάρισας, Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass