ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Επιτυχής ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος στον Τύρναβο

*ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2017 17:30

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Τύρναβο ο 1ο Ποδηλατικός Γύρος που διοργάνωσε ο Δήμος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν κυρίως μαθητές των σχολείων της πόλης του Τυρνάβου αλλά η πρόσκληση ήταν ανοιχτή σε όλους, μικρούς και μεγάλους, να λάβουν μέρος έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και να στηρίξουν το μήνυμα για μια πόλη ανθρώπινη με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερα ποδήλατα. Τελικά οι ενήλικες που συμμετείχαν ήταν πολύ λίγοι.

Στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου δεκάδες μαθητές με τα ποδήλατά τους περίμεναν την εκκίνηση. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 500 περίπου παιδιά. Νωρίτερα τους υποδέχτηκαν εκεί ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου και Χρήστος Τσιόπας και η υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ρούλα Σουρλαντζή, η οποία για άλλη μια φορά εργάστηκε πάρα πολύ για την προετοιμασία.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ναυσικά Κουλαξίδου η οποία αναφέρθηκε στον σκοπό της διοργάνωσης και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η κ. Κουλαξίδου ανάφερε μεταξύ άλλων ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκίνησε το 2000 ως μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Χρησίμευσε ως ευκαιρία για να δείξουν οι πόλεις πως τις αφορούν τα περιβαλλοντικά θέματα. Το πείραμα πέτυχε και από το 2002 καθιερώθηκε αυτή η Ευρωπαϊκή Ημέρα, η οποία πραγματοποιείται από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Επίσης τονίστηκε ότι ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει φέτος για πρώτη χρονιά με ποικίλες δράσεις και παρεμβάσεις που σκοπό είχαν να συμβάλλουν στη δημιουργία συνείδησης για την κυκλοφορία στην πόλη με γνώση και σωστή εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.

Τέλος η εμπλοκή των σχολείων στις δράσεις του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει σ’ αυτά την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν απρόσκοπτα και δημιουργικά με την κοινωνία και να γίνουν φορείς αναπαραγωγής της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Πολύ σημαντική στην όλη διοργάνωση ήταν η συμμετοχή και συμβολή των σχολικών τροχονόμων του Τυρνάβου. Οι κυρίες συμμετείχαν εθελοντικά και βοήθησαν πάρα πολύ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Τέλος η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν η εξής, στην οποία κατά τόπους υπήρχαν για τα παιδιά σταντ με νερά:

Κεντρική πλατεία Τυρνάβου (αφετηρία) – Καραολή και Δημητρίου – Ελευθερίας – Ξενοφώντος – Χαρ. Τρικούπη - Αγίου Γεδεών – Δημ. Ταουσάνη – Αναλήψεως – Κιλελέρ – Πεζόδρομος Καράσσου – Αριστοτέλους – Ευθ. Γουνιτσιώτου – Χατζηαντωνίου – Π. Μελά – Πολυτεχνείου – Κεντρική πλατεία (τερματισμός).

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass