Ξεχωριστή η γιορτή της Αγίας Τριάδας στη Φιλιππούπολη

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2015 11:58

 

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών γιόρτασε ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδος στην Φιλιππούπολη, με την παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου. Στην μεγάλη αυτή εορτή της Φιλιππούπολης παρέστησαν οι αρχές της περιοχής, ενώ οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι προσέφεραν τα δώρα της αρτοκλασίας για την δική τους ξεχωριστή και μεγάλη αυτή εορτή. Συγκινητική ήταν η προσέλευση πολλών νέων ανθρώπων, που με ιδιαίτερη ευλάβεια προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, προκειμένου να ασπαστούν την παλαιά ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδος και να επικαλεσθούν την χάρη και την ευλογία του Αγίου Πνεύματος.

Η ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε φέτος από την Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης η Αγία Τριάδα. Οι φετινές τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις είχαν επετειακό χαρακτήρα, γιατί ο σύλλογος κλείνει σαράντα χρόνια από την ίδρυσή του.

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το «Παιδικό χοροστάσι 2015» για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και την Κυριακή εμφανίστηκαν τα τμήματα της μουσικοκινητικής αγωγής , του μοντέρνου χορού, το εφηβικό και δύο τμήματα ενηλίκων του παραδοσιακού της Ε.Μ.Λ.Φ, καθώς και η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Παλαμά «οι Καραγκούνηδες». Το βράδυ, έγινε θρακιώτικο γλέντι. Τη Δευτέρα τιμήθηκαν οι 26 πρωτεργάτες-ιδρυτές του συλλόγου και δόθηκε επετειακή παράσταση με τίτλο «Φιλιππουπολιτών Χορογραφήματα». Παρουσιάστηκε η χορευτική ιστορία του συλλόγου, μέσα από τις κινητικές παρεμβάσεις που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι χοροδιδάσκαλοι της Λέσχης των τελευταίων σαράντα ετών.

Στο τριήμερο των εκδηλώσεων παρέστησαν μεταξύ άλλων: Ο εκπρόσωπο της Εκκλησίας π. Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αποστ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Τάχος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δ. Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γ. Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass